АБВ: Кабинетът да излезе с ясна позиция, че военна интервенция във Венецуела е недопустима

  • 28 януари 2019 13:48

  • 657
  • 9
АБВ: Кабинетът да излезе с ясна позиция, че военна интервенция във Венецуела е недопустима
© Novini.bg

Настояваме правителството на България ясно и категорично да излезе с позиция, че военна интервенция във Венецуела е недопустима. Това каза на пресконференция председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

В последните години ставаме свидетели на нарастващи международни конфликти – това е тенденция. Става въпрос за богати на ресурс държави, като сега е ред на Венецуела, която е най-богатата на нефт. Шест месеца след като е избран президентът, се казва, че това е нелегитимно. Подета е акция на международна изолация. В Съвета на сигурност на ООН бе внесено предложение за подкрепа на опозицията, което беше отхвърлено – това е груба намеса, заяви Заячка и посочи, че ЕС е на път да се превърне в съучастник в намеса на вътрешната политика на трета държава.

Настояваме правителството на България ясно и категорично да излезе с позиция, че военна интервенция във Венецуела е недопустима. На предстоящата среща на министрите на външните работи на 30 януари в Брюксел България трябва да излезе с позиция на разума да не се взимат прибързани решения по казуса, защото това може да се превърне в прецедент, обясни тя.

На предстоящите евроизбори ние от АБВ ще се борим за мир, за демилитиаризация, за неучастие в чужди конфликти, каза още Заячка, цитирана от "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
657 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2019.01.28 | 14:08

1

Правителството не се занимава с такива маловажни въпроси .За тях е по-важно как определени изедници ,поробители на българския народ да станат още по-богати ,,чрез лизачество , подлоги на по-силните на деня за да са в комфортизъм и недосегаемост .

Пламен

2019.01.28 | 14:12

2

Абе АБВ ,за нахлуването в Украйна мълчахте като мушнати гайди , сега сте се загрижели ония край на света.

2019.01.29 | 14:52

8

Нацистка Германия така окупира Судетите навремето и започна втората световна.Действията на Путин не са по-различни от техните тогава. Забравяте че монетата остана само с едното си лице след забраната на фашизма.

Много ти е тъпо сравнението!

2019.01.28 | 15:27

6

В Украйна руснаците си защитават сънародниците, а във Венецуела, краварите искат да им цоцат нефта, затова искат да си сложат послушна кукла, каквато Боко стана на Брюксел!

2019.01.28 | 14:21

3

Съжалявам, Коминтерна отдавна е в миналото. Вие от АБВ, макар и младежи, още живеете в миналото. Затова не можете да предложите алтернатива. Дори това което предлагате претърпя пълен провал преди 30години.Спрете да слушате Москва, спрете да служите на червената мафия. Народа ни заслужава по-добро бъдеще, но червената мафия не желае да го допусне защото това ще е краят й.

Няма свястна държава, пълна със соросоиди!

2019.01.28 | 15:24

5

Такава стана и България, осмърдиха я тъпите соросоиди, близачи на краварите! Докато лижете краварски задници, вечно говеда ще си останете, краварите такива си търсят!

2019.01.28 | 14:47

4

Ама разбира се. Няма богата държава със силна средна класа и висок стандарт на живот в която комунистите да са фактор.Там те са само екзотика от миналото. Те виреят само в бедни и изостанали държави като нашата,тяхна хранителна среда е бедността и мизерията.

2019.01.28 | 16:32

7

А бе, пичове от АБВ, защо не си седнете до шадраванчето, да си пиете биричката и да си пикаете в него, а? В България, единствено само акъл се дава без пари, и то от всеки.

2019.01.30 | 15:16

9

Кои сте вие бе дрисъци от АБВ агент Гоце и пияния пикльо Руменчо да казвате какво трябва да направи законно избраното Правителство на България??? Аман от комунистически отрепки, които щъкат и съветват в България!!! Марш в Сибир като не ви харесва тук!!!

Добави коментар

Водещи новини