Антоанета Христова: Опозицията на Радев е в услуга на БСП

  • 28 януари 2019 09:12

  • 1570
  • 10
Антоанета Христова: Опозицията на Радев е в услуга на БСП
© Кадър: БНТ

За тези две години Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се опитва да се еманципира от БСП и да звучи като самостоятелна политическа институция. В крайна сметка обаче две години имаме опозиционен президент, който е контрапункт на предишния. Опозицията, която Радев демонстрира, е в услуга на БСП, така че той ни най-малко не е отделен от БСП, а точно обратното. Това коментира в сутрешния блок на БНТ политическият психолог Антоанета Христова по повод първите две години от встъпването в длъжност на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

,,От гледна точна на функциите му той е ограничен, поради което няма как да изрази мнението на всички граждани. Но е факт, че държавният глава има проблем с управляващите и може би в тази насока трябва да се работи, да се опита да се сближи с тях до някаква степен'', посочи Христова.

,,Радев тегли енергия от това, че е опозиция на управляващите и я предава на БСП. Придавайки обаче тази енергия, той ще остане един рамкиран президент'', добави още тя.

По думите ѝ вероятността президентът да учреди своя собствена партия засега е повече в рамките на желанията и идеите, отколкото на реалностите.

,,Много хора се заблуждават от ролята на президента. Очакват той да обхваща всички мнения, а това е невъзможно. Той ще бъде говорител за част от обществото. Дали е успешен, ще видим след завършването на мандата. Тогава може да го сравним и с предишните президенти'', включи се по темата социологът Юрий Асланов, допълвайки още, че подкрепата, която получава, далеч надхвърля подкрепата, която има БСП в момента.

,,Когато бе избран за президент, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не притежаваше богат политически опит. От друга страна, беше избран именно защото не произхождаше от партийните среди. За него гласуваха хора, които по принцип не биха гласували за кандидат на БСП. Той беше избран на основата на една вълна, която беше протестна срещу статуквото, вследствие на което той се позиционира като критик на властта'', коментира Асланов.

,,Петър Стоянов стана президент заради кризата, която се разрази. Тогава той беше припознат от хората като президент и запази високо доверие дори към края на мандата си. Ще разберем дали Радев е добър президент, когато е изправен пред подобно изпитание, тогава той ще трябва да посочи пътя на нацията и тогава ще разберем дали може да се наложи като национален говорител'', заяви социологът.

,,Смятам, че Радев ще има амбицията за втори мандат, но е нелогично да се опита да направи политически проект в рамките още на първия си мандат. Може да бъде изкушен от такава идея по време на втория'', прогнозира Юрий Асланов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1570 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.28 | 10:19

3

Свиня Илияна и Фатмака Радев са национални предатели и агенти на руските тайни служби. Те са най-бандитската двойка, докопвала се някога до българското президентство. Но Българският народ не е глупав и ще ги шутира много скоро.

Умник Гюро

2019.01.28 | 10:50

5

За сведение Сорос, Рокфелер, Варбург, Яков Свердлов и цялата пасмина юдейски банкери финансират КПСС, БКП/БСП и... днес финансират другаря Путин.

ПОМИЯРСКИЯ ТРОЛ -ГЮРО

2019.01.28 | 10:34

4

Е ФИНАНСИРАН ОТ СОРОШКИТЕ ГРАНТОВЕ.

Ганчо

2019.01.28 | 10:10

2

Да това не е президента на ГЕРБ. Този президент е срещу статуквото и не може да бъде командван като предишния. Този трудно се командва и това ядосва управляващите. Но те го избраха като изпратиха срещу него беззъби кандидати. Сигурно е че ще спечели и следващ мандат.

праведен

2019.01.28 | 09:34

1

А, може и трети мандат... !

2019.01.28 | 11:11

6

abre umnika ta nie vsicki vav facebook ne sme vijdali po prost idiot ot teb da ti moje i da si umnik no za prestapnicite ot grob no za nas si bokluk.

Гого

2019.01.28 | 11:59

7

С тези политолози професори до никъде няма да стигнем. Ако беше без гласен като Росен, то тогава е обединител нали мадам?

2019.01.28 | 13:42

9

ЛУДИЯ ГЮРО !! Върви се лекувай бе глупак !!!!

ХА ХА ХА ХА

2019.01.28 | 13:40

8

Тоя 'политически психолог " да си излапа дипломата !!

2019.01.28 | 14:38

10

Когато избираха Радев голяма част гласувалите се надяваха като генерал-натовец той да е алтернатива не само на ГЕРБ а и на БКП която е основата на статуквото дори и прекръстена. Направиха услуга на комунистите и логично сега апетита им за власт нарастна. Радев също зае прокомунистическа линия и доверието в него логично спада и ще продължи да спада. Народа може да не харесва ГЕРБ, но още повече не харесва доказаните крадци, кредитни милионери, приватизаторки и демагозите от БКП които му предлагат старите лайна опаковани в "нова визия".

Добави коментар

Водещи новини