БСП приеха окончателно "Визия за България" и платформа за евроизборите

  • 26 януари 2019 18:05

  • 1498
  • 11
БСП приеха окончателно "Визия за България" и платформа за евроизборите
© Булфото

Благодаря ви за изключително ползотворната дискусия днес. Още веднъж показахме, че сме истинската партия, в която се води разговор за политики, в която има мнения и свободни предложения. Благодаря ви за резултата, вече имаме в ръцете си най̵ силното оръжие - "Визия за България" и "Визия за Европа".

Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, след като делегатите на 49-ия Конгрес на БСП приеха окончателно документа "Визия за България" и платформата на партията за евроизборите за Европа на народите и социална държава. "Наистина ни очаква много работа, защото трябва да стигне до всеки български дом, до повече български граждани. Това е шансът ни нашето предложение да се превърне в новия обществен договор в България. Това е шансът ни да съберем повече национална подкрепа и който и да управлява страната, да се съобразява с  този нов обществен договор. Сега това оръжие е във вашите ръце. Вярвам в силата ви, в енергията ви, знам че вие сте носителите на тази промяна. Пожелавам ви на добър час. Поздрави на всички социалисти в страната. Предайте им енергията, вярата, решенията на нашия Конгрес. Предайте ги на колкото можете повече наши сънародници. Успех и победа на предстоящите избори", каза още Нинова. 

Припомняме, основните акценти на БСП във "Визия за България" са свързани с модерното държавно управление, базирано на дигитализацията; икономическото развитие на България; регионалното развитие; здравеопазване; образование; сигурност и отбрана; външна политика и демографската криза. След представянето на проекта БСП започна широко обществено обсъждане в цялата страна, а към декември обобщи предложенията и идеите на гражданите. В приетия днес проект са залегнали теми като демографската криза и възможните мерки за справянето с нея, здравеопазването, образованието и науката, физическа култура и спорта, култура, гражданското общество, модерното управление, ефективната администрация и дигитализацията, националната сигурност, както и доходите на хората.

Във "Визия за Европа" се посочва, че принципите, очертани във "Визия за България", са ориентир за спечелване на Европейски избори 2019. „Ние, българските социалисти, отхвърляме статуквото у нас и в Европа, днес ние предлагаме промяна: изграждане на европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж; единен и демократичен европейски съюз, който уважава суверенитета на държавите членки; многогодишна финансова рамка в услуга на сближаването, на гражданите и на реалната икономика; силна и ефективна Кохезионна политика след 2020 г.; европейски съюз за младите ‒ по-добър живот и активно демократично участие на бъдещите поколения; устойчива миграционна политика, основана на солидарност и уважение към националните приоритети; Европейският съюз ‒ самостоятелен фактор в глобалната политика“, са основните акценти в платформата.

Делегатите на Конгреса приеха и отчета на евродепутатите, както и политическия доклад на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1498 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
трола на герб денонощият педераст

2019.01.27 | 15:28

11

Тук дежурният трол платеният педераст кучката на Цвинокио е във своето царство господарство

Умник Гюро

2019.01.26 | 23:13

10

Всички комунисти-терористи в България подеха отчаяна битка за оцеляване и реват по 24 часа на ден... по всички медии. Не се притеснявайте, червеникави другарчета. В урановите мини ще заблестите по-ярко от неугасващото червено сърце на Данко!

Данъкоплатец

2019.01.26 | 20:29

9

Аз мислех, че конгресът е за визията на България, а той бил за визията на Офшорната Лена и за кюфтета на обедната почивка! Я си е.бете майката комунделска, долна!

Помня

2019.01.26 | 19:43

8

Визия как да крадем.Браво

най-силното оръжие:Обир на България

2019.01.26 | 19:14

7

Хората неискат да чуят за тях,камо ли да гласуват за БСП.А Курнелия се вижда на кормилото на държавата,но ние знаем докъде може да стигнем с такъв "шофьор"-в пропаста и нова икономическа криза.

Крум Усаински-Крупник

2019.01.26 | 18:41

6

Цървули!!!Ние на тези "визионери" сме им сърбали попарата!!!Купоните,Лукановата зима,Жан Виденовата зима!!!При Станишев и Орешарски същата работа-"заменки",спиране на Еврофондовете,започване строежа на АЕЦ Белене-пладнежки грабеж!!!Черният Циганин Иван Костов е също техен човек-безумната "сделка" с Газпром,продажбата на Нефтохим на Лукойл и изненада-приватизацията на Техноимпекс от кого-от Кака Кури!!!Комунягите са гладни и драпат за власт!!!АЕЦ Белене е първа точка от тяхната визия-огромна далавера,която ще е за наша сметка,както всичко когато Столетницата е управлявала!!!Ура и Слава!!!

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.01.26 | 18:40

5

!!!??!!???!!??

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.01.26 | 18:31

4

МРЪСЕН БОКЛУК БАЩТИТЕ ВИ БКП ИЗРОДИ НАВРЕМЕТО ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ С НИНОВА И КОМПАНИЯ ЗЕХТЕ ИМ ЖИВОТНИТЕ ЗЕХТЕ ИМ ЗЕМИТЕ ОСТАВИХТЕ ГИ ГОЛИ И БОСИ ДА УМИРАТ УБИВАХТЕ ГИ С АТЕНТАТИ В ХРАМОВЕ
МРЪСНА ЛЪЖЛИВА КРАДЛА БСП ЗАБОГАТЯХТЕ КАТО ВАШИТЕ БКП ДЕДОВЦИ ОТКРАДОХТЕ НА ХОРАТА СПЕСТЯВАНИЯТА СЕГА ТИ КРАДЛО ОТКРАДЕ КТБ СЪС ЛЮБОВНИКА ТИ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И СЕ ПРАВИШ НА ЛУДА ТАМ ЩЕ БЪДЕШ НАКРАЯТА КОЙТО КРАДЕ СПЕСТЯВАНИЯТА С ТРУД КОЙТО СА ИСКАРАНИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ВЪВ НЕЗНАИНИ ДА ЛЕЖЪТ А ВИЕ БСП КРАДЦИ ТОЧО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ

словоблудство

2019.01.26 | 18:23

3

Даже на априлският пленум 1956 г. не е имало толкова празни приказки!

2019.01.26 | 18:03

2

"Визия за България" е крадена от "Визия за София".

Добави коментар

Водещи новини