Кирил Добрев: БСП има историческия шанс да прати ГЕРБ в забвение

  • 26 януари 2019 16:43

  • 1471
  • 15
Кирил Добрев: БСП има историческия шанс да прати ГЕРБ в забвение
© БСП

„Изминаха две трудни години. Години, в които с общи усилия, успяхме да върнем най-важното, най ценното - самочувствието и духа на партията. Вярата, че БСП отново може да побеждава и да има решаваща роля в българския политически живот. Две години, в които заедно бяхме принудени да взимаме тежки, дори бих казал, екстравагантни решения. Но ние - ръководството на БСП, усещахме подкрепата от вас и тя ни даваше самочувствие и много сила“.

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на заседанието на 49-я Конгрес на левицата, цитиран от пресцентъра на партията. Добрев каза още, че днес БСП е на финала на един дълъг и амбициозен процес - да приеме „Визия за България“ и Европейската платформа. „Със самочувствие мога да кажа, че „Визия за България“ е плод на усилията на цялата активна членска маса. В резултат на това, днес всички, които се интересуват политика, разбраха че БСП има визия и е готова да управлява“, добави Добрев. Зам.- председателят на левицата заяви, че  Визията и Платформата може да са прекрасни и стойностни документи, но това са само думи върху бели листи. Той бе категоричен, че те ще останат само думи, ако ги няма хората, ако ги няма лицата, политиците, които ще бъдат гарант пред обществото, че думите ще се превърнат в дела.

Дошло е време да извлечем поуките от спечелените президентски избори, но и от загубата на парламентарните“, каза още Кирил Добрев.  Той бе категоричен, че социалистите са длъжни да се представят пред обществото с онези политици, които отговарят напълно на посланията на левицата.  „Защото, когато говорим за борба с корупцията, този който изрича това послание, трябва да бъде емблемата на тази битка. Истинският начин да спечелим всички следващи избори е, когато има симбиоза между посланията и политика, който ги изрича“, заяви още Кирил Добрев. Той добави, че е сигурен, че няма човек в залата, който да не е наясно, че резултатът от европейските избори е определящ за това- ще има или не предсрочни парламентарни избори. Добрев каза още, че европейските избори са общественият вот на недоверие срещу това правителство и генерална репетиция за местните. „Резултатът на европейските избори е ключов и за местните избори през октомври“, каза още социалистът и заяви, че 2019-та е годината на БСП. Добрев каза още, че всичко това налага максимална мобилизация и включване в предизборния и изборния процес на целия потенциал, включително и  бъдещи партньори, граждански квоти, инициативни комитети.

„Срещу какво се изправяме в тази битка? От едната страна сме ние – БСП. Свързват ни идеи, идеали и традиции . От другата страна - хора, които ги свързват, постове, власт и това, което внушават - страх, страх да не изгубиш работата си, страх да не изгубиш бизнеса си, страх дори да не уволнят децата ти“, коментира още Кирил Добрев. Той добави, че на пръв поглед тази битката изглежда обречена - идеите срещу парите и властта. „Днес обаче БСП има историческия шанс да бъде онази политическа сила, която може да прати ГЕРБ в забвение, с подкрепата на всички онези, на които им е писнало и искат промяна. Ние нямаме право да пропиляваме този шанс“, категоричен бе Кирил Добрев.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1471 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.27 | 14:50

15

Лекарството е ясно: незабавна забрана на БКП/БСП-терористи. Курнелия Импексова, Крадла Йончева, Пелтек Стойнев и цялата им престъпна шайка да се пратят в урановите мини, къде поне с труд да допринесат за благото на българския народ.

2019.01.26 | 21:58

14

КАКТО СЪС "РАЗВИТОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО" ЛИ ???

Калин

2019.01.26 | 19:16

13

Докато контрабандисти като теб се изказват и им дават трибуна , никога няма да се променят нещата! Ти си за затвора!!!!

Фен

2019.01.26 | 19:12

12

Боже, слез и си събери вересиите!!! Този партия спешно трябва да се забрани с Указ и ЗАВИНАГИ !!!

2019.01.26 | 18:32

11

И не забравяйте, че само вие можете да пре***те уволнението.

Анонимен

2019.01.26 | 18:30

10

ПАНАИРИ,ПАНАИРИ!!!!!

2019.01.26 | 18:18

9

Гладна кокошка просо сънува! Тези потомствени хайдуци искат пак да опоскат страната както по времето на правителствата на Луканов, Виденов, Орешарски.

Крум Усаински-Крупник

2019.01.26 | 17:37

8

Цървули!!!Тези гръмки лозунги са част от Панаира на БСП!!!Не че ГЕРБ са "света вода ненапита",но в случая "крадеца вика дръжте крадеца"!!!Идеята е да внушат на електората,че "няма мърдане"-те са следващите!!!Е да,ама не!!!Големият въпрос е,кой ще прилъже мангасарите,понеже голяма част от Българите спряха да гласуват и само гледат сеир!!!На този фронт БСП търпи поражение няколко години!!!Освен това Чичо Цвък винаги има дузина козове в ръкава!!!А и Пожарникаря се оказа,че колкото и пъти да го бутнат,пак става!!!Хората просто предпочитат ГЕРБ,поради липса на друга алтернатива!!!Така че,"Историческият шанс" не е сигурно дали е дошъл!!!Ура и Слава!!!

2019.01.26 | 17:34

7

БСП УМРЕ!

2019.01.26 | 17:33

6

За да бъдете алтернатива, трябва да минете през катарзис. И тъй като това няма да се случи
да бъдете алтернатива ще бъде само ваш блян.

Добави коментар

Водещи новини