Георг Георгиев: Правителството непрекъснато доказва, че България е място за правене на бизнес

  • 26 януари 2019 14:34

  • 3396
  • 22
Георг Георгиев: Правителството непрекъснато доказва, че България е място за правене на бизнес
© ГЕРБ (архив)

Правителството непрекъснато доказва, че България е място за правене на бизнес. Държим челните места сред държавите с най-нисък дефицит и с най-висок икономически растеж, а в региона сме безспорен лидер.

Това коментира зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев, който взе участие в регионалната конференция на тема „Развий потенциала си в България” във Варна, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна. Събитието, организирано от младежката структура на ГЕРБ във Варна, събра представители на местната и държавната власт, на Европейския парламент, на неправителствения сектор, IT индустрията, студентската общност. Освен от Варна и областта, във форума се включиха и младежи от Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен.

„Младите хора трябва да имат високи изисквания към това, което ги заобикаля, но и към себе си, защото освен права, имаме отговорност и задължения. Важно е да имаме повече решения, отколкото проблеми, да даваме своята формула. Именно отговорността в управлението доведе до това в среда на глобализация България да постигне международна реализация. Страната ни постави по категоричен начин темата за разширяване на ЕС след 15-годишно прекъсване”, изтъкна Георг Георгиев, визирайки интеграцията на Западните Балкани като приоритет на българското председателство на Съвета на ЕС. „Това е инвестиция в бъдещето на ЕС като цяло. Говорим за транспортна, енергийна, икономическа свързаност, която гарантира конкурентоспособността на целия регион”, допълни Геогр Георгиев.

„България не е малка, тя се утвърди като регионален лидер, мнението и експертизата ѝ се търсят. Благодарение на политиката на правителството, страната ни си извоюва авторитета на незаобиколим фактор, включително и в контекста на свързаност на цели континенти”, заяви зам.-министърът на външните работи и апелира младите хора да имат повече самочувствие.

В регионалната конференция участват кметът на града – домакин и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков, народните представители от ГЕРБ Емилия Милкова, Галя Желязкова, Светлана Ангелова, Радостин Танев. Събитието уважиха и кметовете на Вълчи дол, Дългопол, Търговище, районни кметове във Варна, общински съветници от ГЕРБ.

Във фокуса на форума са програмите и инициативите в подкрепа на предприемачеството, както и на мерките за професионално и личностно развитие на младите хора.

Филип Епитропов
3396 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Генерал Колев

2019.01.26 | 23:20

22

И тоя един ден ще претендира да управлява?!?
Дефицита се контролира от Европа и изобщо не е дело на правителството, а с подобен икономически разтеж е срамно да се гордееш. Дефицита е важно условие за Шенген, където Кремъл се цели с “Троянският си кон”.
Икономически разтеж, а всичко живо бяга, демографията е по-зле от на Венецуела и Сирия и сме Световни шампиони в тази област. А това е най-важния ресурс и показател за всяка държава. Без положителен прираст дефицита и икономическия разтеж не струват пукната пара!

Цецка

2019.01.26 | 18:04

19

С целуване на ръка на Б.Б. се стига до зам. министър. А какво ли трябва за по-нагоре, Георг?

2019.01.26 | 19:32

21

големи свирки

ЯЯ

2019.01.26 | 18:40

20

Тоя какво ли има в главата ?

Иванов

2019.01.26 | 18:01

18

ДЪРЖАВНАТА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ В БИЗНЕСА КАТО РАБОТОДАТЕЛ В РЕЯЛНАТА СВЕРА СТРОИТЕЛСТВО, СЕСКО СТОПАНСТВО, МЕТАЛУРГИЯ, И Т. Н. А НЕ САМО ДА Е РАБОТОДАТЕЛ НА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИСКИТЕ ПРОФЕСИИ И ПОЗИЦИИ И ДА ГИ ДОНДУРКА И ТОЛЕРИИРА ПРЕОРИТЕТИ. ЧАСТНЯ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ СЕ ВИДЯ ЧЕ ОБЕЗЛЮДЯВА БЪЛГАРИЯ СЛАБ Е.

2019.01.26 | 17:51

17

Къде са обаче младите хора,образованите,младите и умните напускат държавата ни и то е защото в родината си нямат шанс да се развиват и работят,Георгиев говори може би за тези,които са около управляващите и на които им е осигурено добър живот .

2019.01.26 | 17:41

16

С тази съдебна система(...и за кокошка няма прошка), нямаме никакви проблеми.

2019.01.26 | 17:31

15

БРАВО!

Незабравка

2019.01.26 | 17:19

14

Лично те познавам дришльо! И тогава ти казах : костюмчето не те прави умен! Затова взе да ближеш задника...гъзището на бокотъпото!

Хайде, де

2019.01.26 | 17:18

13

Георг – какво прекрасно „българско“ име, също като „българската“ политика на герб!
Какъв нахъсан комсомолски секретар на Мгерб, само!

„Правителството непрекъснато доказва, че България е място за правене на бизнес“, А ТЕЗИ „ТЪПИ“ ЧУЖДИ БИЗНЕСМЕНИ СИ ИЗНАСЯТ БИЗНЕСА В РУМЪНИЯ! (За една седмица 4 завода напуснаха България и отидоха в Румъния, оставяйки около 4000 души без работа) ГЛУПАЦИ!

ИНВЕСТИЦИИТЕ ОТ 10 МИЛИАРДА ДНЕС СА ПОД 800 МИЛИОНА ЕВРО!

Ей, „непослушни“ инвеститори и бизнесмени, ЗАЩО НЕ СЛУШАТЕ КАКВО ВИ СЕ КАЗВА? (МОЖЕ БИ, ЗАЩОТО ПАРИТЕ СА СИ ВАШИ И ДЪРЖИТЕ, ДА СИ ОСТАНАТ ВАШИ)

гневен

2019.01.26 | 14:49

2

затова ли чуждестранните инвеститори бягат от България идиот????????????

2019.01.26 | 17:18

12

не те сега идвали, не го ли чу човека какво речи

Добави коментар

Водещи новини