Богдан Милчев: Българските политици да не взимат отношение по пътната безопасност

  • 25 януари 2019 16:24

  • 1209
  • 2
Богдан Милчев:  Българските политици да не взимат отношение по пътната безопасност
©

Веригите не са достатъчни при усложнената пътна обстановка.

Това коментира Богдан Милчев от Института за пътна безопасност, в предаването Плюс минус по Нова тв.
Той коментира и новия проектозакон за движението по пътищата. По думите му българските политици тотално се провалиха по темата пътна безопасност.

Вчера постъпиха за обсъждане два закона, в тях има препратки към трети - за пътните превозни средства. Явно с третия закон нямат готовност, а текат срокове. За да бъдат проследени взаимовръзките ни трябва и третия закон. Имаме нужда от нова философия на пътната безопасност. Общественото обсъждане обаче не може да се състои, ако не са качени и трите закона, коментира Милчев.

На българските политици трябва да им се забрани да взимат отношение по пътната безопасност.
Проблемът трябва да се решава на експертно ниво.  Кой саботира създаването на агенция за пътна безопасност, трябва да си зададем този въпрос, заяви още той.

Свидетели сме на това да се вдигат глобите, но ефект няма. Политиците, които са седнали на софрата на пътната безопасност не искат да слязат от нея, каза Богдан Милчев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1209 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна то4ка

2019.01.25 | 17:15

1

Богдан Президент !! Мил4ев Премиер !! Как ме нахъса самоо...искам веднага да му дам вси4ката власт да сА опраим в този живот да са опрайм !!!

Майка на 70 г. в развод

2019.02.04 | 03:33

2

Този да върви в горите на дядо му му и да пасе козите .,вместо да развежда майка си на 70 години заради вилата й в родното й село и да се пише борец за войната по пътищата , а в същност борец за държавни столчета и имоти .





Добави коментар

Водещи новини