Маринов към турския си колега Сюлейман Сойлу: Ще направим всичко възможно доверието между страните ни да се развива (видео)

  • 18 януари 2019 14:35

  • 781
  • 0
Маринов към турския си колега Сюлейман Сойлу: Ще направим всичко възможно доверието между страните ни да се развива (видео)
© МВР

Ще направим всичко възможно доверието между страните ни да се развива – с тези думи министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, посрещна турския си колега Сюлейман Сойлу, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работим активно и резултатно за противодействие на общите предизвикателства - миграционен натиск, контрабанда на хора, борба с организираната престъпност и тероризма, наркотрафик, трафик на културно-исторически ценности и други.

Изградили сме добри канали за обмен на информация и успешните реализации за задържане на големи количества хероин са пример за това. Като страна - съсед разбираме, че проблемът с нелегалната миграция не може да се реши без активното сътрудничество с Турция, за да има ефективно противодействие – подчерта министър Маринов.

Страните ни традиционно имат добросъседски и стратегически отношения. Изправени сме пред много предизвикателства, които не можем да разрешим самостоятелно. Трябва да ги разглеждаме не като две страни, а с обща отговорност– отбеляза министър Сойлу.

Двамата дадоха висока оценка на нивото на сътрудничество и перспективите за развитието му. Като успешен пример беше посочена и дейността на Тристранния контактен център България – Турция – Гърция, ситуиран на ГКПП-Капитан Андреево.

В българската делегация участваха заместник-министър Милко Бернер, началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорите на главните дирекции „Национална полиция“, „Гранична полиция“ и „Борба с организираната престъпност“ – главни комисари Христо Терзийски, Светлан Кичиков и Ивайло Спиридонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини