Какво следва за Великобритания, ако няма Брекзит и кое е най-доброто за тази страна

  • 18 януари 2019 08:16

  • 1727
  • 0
Какво следва за Великобритания, ако няма Брекзит и кое е най-доброто за тази страна
© Кадър БНТ

Евродепутатите Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП и Петър Курумшбашев от ПЕС коментираха проектът „Мобилност“ и сделката за Брекзит в сутрешния блок на БНТ.

Ковачев заяви, че наистина е постигнат успех от страна България и българските превозвачи. Той напомни, че заедно за успехите са работили всички български евродепутати.

Курумбашев от своя страна заяви, че натискът на българските превозвачи не трябва да бъде еднократна и затова ги призова да отидат в Брюксел и следващия месец. Относно приемането на най – неудобния доклад, евродепутатът от ПЕС заяви, че така се издига нова сфера в социалната защита – защита освен на правата на човека, а и защита на камионите.

Предстои заседание на координаторите, които да решат какво следва, съобщи Ковачев и обясни, че става въпрос за пакет „Мобилност“, който няма как да мине при условие, че е приета само една точка от него.

Петър Курумбашев заяви обаче, че след като не искаме този пакет, трябва да имаме и ясна тактика какво предлагаме.

Относно Брекзит Андрей Ковачев заяви, че ако няма сделка следва пълен хаос и затова призова британците: „Останете с нас в ЕС“. "Не Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в обаче е виновна за случващото се", каза той. "Най-доброто е втори референдум и оттегляне на член 50", категоричен е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Курумбашев заяви, че най – лошото е, че няма гаранция за българите, които в момента са във Великобритания, ако няма Брекзит. „След 29 март, ако се излезе без уговорка, няма за никой никаква гаранция“, добави той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини