Младен Маринов проведе работна среща с министъра на външните работи и търговията на Унгария

  • 17 януари 2019 14:52

  • 454
  • 0
Младен Маринов проведе работна среща с министъра на външните работи и търговията на Унгария
© МВР

Среща на министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, с унгарска делегация, ръководена от министъра на външните работи и търговията на Унгария, г-н Петер Сиярто, се проведе днес в сградата на МВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двете страни посочиха отличното сътрудничество в областта на вътрешните работи и липсата на открити въпроси в него. Направиха преглед на актуалната миграционна обстановка в ЕС и подчертаха необходимостта от повишено внимание по всички маршрути, независимо от спада на миграционния натиск към ЕС в настоящия момент.

Отбелязано беше значението на силния граничен контрол и запазването на суверенитета на държавите членки при охрана на границите.

Двамата министри обмениха и позиции по актуалните теми от дневния ред на ЕС в областта на миграцията и убежището.

Българската страна посочи необходимостта от общоевропейско, дългосрочно и устойчиво решение на тези въпроси, основано на принципа на баланс между солидарност и отговорност на държавите членки.

Външният министър на Унгария  даде висока оценка за работата на България при охраната на външната граница на ЕС и за постиганите резултати за пресичане на нелегалната миграция към ЕС.

Министър Маринов изрази благодарност за последователната подкрепа на Унгария за членството на България в Шенгенското пространство и потвърди готовността на МВР да продължи да полага всички необходими усилия за гарантиране сигурността на външната граница на ЕС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини