Йордан Цонев: Не е честно американският народ да плаща цялата цена за нашата сигурност

  • 17 януари 2019 08:36

  • 7098
  • 26
Йордан Цонев: Не е честно американският народ да плаща цялата цена за нашата сигурност
© Нова телевизия

ДПС ще продължава да настоява да се премахне изискването за уседналостта за избори. Искаме уседналостта да има съвсем друг характер, какъвто има в Европейския съюз. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Българските изселници в Турция имат къщи в България, плащат местни данъци и не им е беразлично кой кмет ще чисти и ще се грижи за сигурността в съответните населени места у нас. Каква е разликата с тези български граждани, които са в Канада например? Правим това в името на всички български граждани, заяви Цонев.

Ще настояваме и да отпадне забраната за агитация на чужд език. Защото питаме ГЕРБ – сега като дойде Макс Вебер, той на какъв език ще говори? По евроизборите има чужденци, посочи Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. В отговор на думи на водещия, че Вебер по всяка вероятност ще говори с преводач, Цонев заяви: "И при нас винаги има превод".

Той коментира и подкрепата на ДПС за вчерашното решение на парламента да възложи на кабинета да проведе преговори с правителството на САЩ за нов тип боен самолет F-16V, Block 70.

ДПС е партията, която първа постави въпроса за НАТО и неизменно от 1990 година следва пронатовски курс. Затова казахме, че покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически политически избор. Всички аргументи за националната сигурност сочеха, че трябва да се премине директно към преговори. Ние сме избрали НАТО като партньор на колективната сигурност, а САЩ са най-големият партньор в Алианса, най-мощният военно-промишлен комплекс, най-мощната армия, те се грижат за сигурността на партньорите в НАТО, грижат се и за нашата сигурност. Трябва да кажем това без лицемерие, защото не е честно американският народ да плаща цялата цена за нашата сигурност, заяви Цонев.

ДПС е с ясното съзнание, че националната сигурност на България не може да бъде защитена с ресурсите на България, а трябва да бъде защитена с ресурсите на НАТО и САЩ, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС каза, че в Движението са сериозни загрижени от нарастването на етническото напрежение след случая във Войводиново, при който двама братя от ромски произход пребиха военен, а в коментар вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заяви, че "циганите са станали много нагли". Има криминално деяние, което трябва да бъде наказано с цялата строгост на закона. Но не може да етнизираш криминалното деяние, защото по този начин създаваш етническо напрежение. Когато вицепремиер като Каракачанов говори подобни неща, това е опасно. Ние искаме да разберем премиерът ще се разграничи от думите на Каракачанов, защо министър-председателят мълчи, защо мълчи и президентът по тази опасна за етническия мир тема. Чакаме институциите да се произнесат, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Тази общност има нужда от общодържавна политика, добави той.

България има нужда от нови приоритети, които да бъдат вкарани в програми на отделните партии, които всички партии да следват, когато дойдат на власт. Когато страната се движи без посока, не се правят реформа, няка как страната да повиши жизненото си равнище и страната най-накрая да се отлепи от дъното. Основен приоритет трябва да е ускореното развитие, каза още Йордеан Цонев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7098 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2019.01.17 | 09:12

11

ДАНЧО ЦОНЕВ АКО БЕШЕ В САЩ АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД ЩЕШЕ ДА ГО ПРАТИ В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ.

2019.01.17 | 09:19

13

Голям политик стана тоя . До вчера разнасяше каси с 'Кока- кола" по морето . Само какви спотаняци решават съдбата ни !!

2019.01.17 | 09:10

10

този ибрикчия е срам за българите

ПАТРИОТ

2019.01.17 | 08:59

4

От кога тоя шушляк стана защитник на американците ????

оооу

2019.01.17 | 09:05

7

За пари и гъза дава ........

Само питам

2019.01.17 | 09:15

12

Защо го наричат тоя олигофрен Данчо - ментата ???

Чия сигурност плащат САЩ?

2019.01.17 | 09:34

14

Продажно долно турско мекере, американците си плащат тяхната сигурност, защото знаят колко пожара са запалили по целият свят. А имо поговорка който сее ветрове, жъне бури. Какво търсят в източна Европа, кой ги е канил да дойдат в България и имат вече военни бази, и то без да плащат, за това?! Кой на кого дължи плащане? Мекере, какво ще кажеш за това? - "Дори нацистите са си плащали при разполагането на германски военни сили в държавата ни. В случая САЩ не само не плаща нищо, тоест ние сме им предоставили територията си абсолютно безвъзмездно и то не, за да орат ниви, а за да разположат военни бази, но и договаря с българската държава скандални правила за престоя им у нас от рода да се откажем от юридическото си право да търсим отговорност над американски военен в случай, че той извърши престъпление у нас. Тоест – тези военни могат да си правят каквото си искат, защото са американски военни са тук с имунитет, който ги поставя над закона." Такива мекерета като ментата превърнаха България в подлога на САЩ!

Карадай

2019.01.17 | 09:08

9

Този е забележителен ибрик. Пред турците пуща сапуна на земята, а пред ромите нещо взе да се мазни много срамно. Манго Данчо Ментата ще да се е кръстил вече.

Димитър

2019.01.17 | 09:38

15

Забравил си ,че си българин,нещастник!

2019.01.17 | 09:06

8

Как ще бъде закрита тая партия че тя е патерицата на гербавите

чупакабрас дардьонкен

2019.01.17 | 08:58

3

Брей, загрижил се той за американския народ! Каква братска солидарност! Възхитително!

Добави коментар

Водещи новини