Проф. Константинов: Загубили сме 600 000 българи

  • 17 януари 2019 07:37

  • 1657
  • 1
Проф. Константинов: Загубили сме 600 000 българи
©

През последните години сме загубили 600 000 българи. 1,4 милиона са извън страната. Това каза математикът и експерт по изборно законодателство проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ.

„Възможно е да не сме загубили чак толкова много българи, а не разполагаме с точна статистика. Някои може да са в двойно гражданство“. Това пък каза социологът Юрий Асланов

По думите на проф Константинов тези изкривявания в изборните списъци сриват доверието в изборния процес. „В чужбина има около милион и нещо избиратели, в страната гласуват - 1,5 милиона, в списъците излизат 6,6 милиона. Разликата е, че те са в чужбина. Те обаче не се регистрират в българските консулства на държавите, в които работят и за тях важи регистрацията им на постоянен адрес в България. Отделно хора, които умират в чужбина, за тях никой не знае и те продължават да се водят регистрирани, тъй като никой не е занесъл смъртния им акт в консулството. Отделно някои роднини умишлено не носят смъртния акт на починалия, за да получават пенсията му“, добави Константинов. 

Той каза още, че има държави, в които не се използват избирателни списъци.


 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1657 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.17 | 15:34

1

Време е да се отървем от: 1. Комунистите в България. 2. От циганите. И... тогава Българите ще започнат да се увеличават като население.

Добави коментар

Водещи новини