Мустафа Карадайъ: Заражда се етническо напрежение с непредвидими последствия

  • 16 януари 2019 13:37

  • 5096
  • 4
Мустафа Карадайъ: Заражда се етническо напрежение с непредвидими последствия
© bulphoto

Приехме едно правилно геостратегическо решение. Имаме и вътрешни проблеми, които имат отношение към националната сигурност. Ужасно е това, което се случи във Войводиново, на пътя в района на село Гурково, в Павел баня и Благоевград. Съчувстваме на всички и на техните близки. Това каза Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, в декларация от името на ПГ на ДПС.

„По-ужасното е, че такива неща се случват по вина на управляващите. Това е един тревожен сигнал за проблемите в обществото, идващи от един вицепремиер. Управляващите трябваше да осъзнаят мащабите на всяването на омраза в обществото“, добави той. Лидерът на ДПС отбеляза, че докато един вицепремиер поражда етническо напрежение, Пловдив открива европейската културна столица на еднообразието, под мотото „Заедно“.

Лидерът на ДПС предупреди, че се заражда етническо напрежение с непредвидими последствия. "Вместо единение в името на общото бъдеще, ние сме свидетели на безпрецедентно разделение, каквото не е имало в зората на демокрацията. Политиката на управляващите е основната причина за разделението и воинстващата омраза".

Той заяви още, че вместо политиците да решават съществуващите проблеми, те задълбочават разделението.

"ДПС остро осъжда всяко посегателство върху личността и собствеността на гражданите. ДПС остро осъжда всяка форма на омраза и разделение и отрича несъстоятелните политики на управляващите, които задълбочават съществуващите проблеми в обществото, вместо да ги решават. Настояваме час по-скоро всички органи и институции да изпълнят задълженията си, виновните да бъдат наказани и да започне прилагането на комплексни и ефективни мерки за решаването на проблемите с визия и отговорност към бъдеще", заяви Карадайъ.

"ДПС настоява министър-председателят да се разграничи от изказванията на вицепремиера и министър на отбраната и да предприеме необходимите политически действия“, каза той. Карадайъ призова прокуратурата да се самосезира за всички прояви на омраза на етническа и верска основа и да провери дали законно са съборени къщите във Войводиново", каза лидерът на партията.

Карадайъ заяви, че ДПС призовава председателя на Народното събрание и парламентът като цяло да вземат отношение. „Президентът също да вземе отношение, като обединител на нацията“, заяви Карадайъ. „Мирът и демокрацията са в опасност. Призоваваме към отговорност, с мисъл за бъдещето на Родината, с мисъл за бъдещето на нашите деца. Омразата трябва да спре“, допълни председателят на ДПС.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5096 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Novae1

2019.01.17 | 18:37

4

Няма декларация за мирна политическа обстановка.още от 1990 г.ДПС не е я е подписвал.

2019.01.17 | 12:08

3

Първо се научи да говориш български ДПС - манипулатор !!!

s

2019.01.16 | 18:21

2

Tozi drugar,turchin li e,ili ciganin.

боби

2019.01.16 | 14:23

1

И този като папагал върти едно и също под командата на Доган!

Добави коментар

Водещи новини