Румен Петков: Ще предложим два варианта на БСП и ДПС за вот на недоверие към правителството

  • 15 януари 2019 13:59

  • 2197
  • 7
Румен Петков: Ще предложим два варианта на БСП и ДПС за вот на недоверие към правителството
© Булфото (архив)

Ще предложим два варианта на БСП и ДПС за вот на недоверие към правителството. Това каза председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по време на пресконференция на партията.

Той обяви, че двата варианта са свързани с недоверието към цялото творчество на правителството и модернизацията на българската армия. Преди 5-6 месеца държавата обяви, че повече от 80 язовира са безстопанствени. Тази година имаме обилни снеговалежи. От АБВ предупреждаваме сега, бедствията и трагедиите в Бисер, Варна, Мездра могат да ни сполетят с пълна сила и държавата ще бъде неподготвена, защото независимо от всички трагедии, които се случиха, така и не се стигна до изграждания на ефективна национална система. Нашето предложение беше много ясно - възстановяване на Агенцията за борба с бедствията и авариите, това не се случи и сега ще продължим да даваме жертви и да ликвидираме поминък на хора от определени райони, коментира Петков.

Ние от АБВ изрично подчертаваме необходимостта от изграждане на нова ядрена мощност в Белене, подчерта той, като обясни, че продължаващото забавяне е престъпно и то може до доведе до преустановяване на проекта. Това ще бъде фатално за енергийната ни система. Пропуснахме да гарантираме пряка доставка на газ от Русия за България и от тук за Европа, в момента даже нямаме гаранция, че втората тръба на турски поток ще мине през България. Включително по този въпрос правителството е мудно. Правителството, Министерството на енергетиката, БЕХ и НЕК допуснаха серия от действия, които са недопустими, коментира той.

След като не се търси сметка, подобен род на грубо нарушаване на предварително постигнати договорености ще продължи да ни съпътства и за в бъдеще, обясни той. Ние плащаме на "Марица 1 и 3" въгледвуокисите, това са огромни суми, посочи Петков, като обясни, че по този начин се обезкостява българската централа "Марица 2". Според него тя е в състояние на фалит. Това е първият вариант на вот на недоверие за цялостното творчество на правителството, коментира Петков.

По думите му вторият вариант на вот на недоверие, който ще бъде предложен на БСП и ДПС, е свързан с модернизацията на армията. Ние сме политическа партия, която е заявила необходимостта от мораториум. Предвидените милиарди за превъоръжаване създават повече скандали, отколкото перспектива за изправяне на военните ни сили. Ще хвърлим повече от 2 млрд. за 8 изтребители. Кого ще пазим с тези изтребители? Ние на този етап имаме три излаза, които съвсем не са натовски, коментира той. Преди всичко днес да обявим мораториум, тези средства да бъдат насочени в борба с демографската катастрофа, инвестициите в нови технологии, изграждането на нови съоръжения и създаването на работни места, допълни Петков. По думите му мотивите за вота на недоверие са свързани с недостатъчна информация за разходите на жизнения цикъл, времеви график и цинично посегателство към парламент на демократична държава. Ако ще променяме условията, то трябва да променяме процедурата изцяло, посочи още Петков, цитиран от "Фокус".

Тези два варианта на вот на недоверие ще ги представим на ДПС и БСП, защото те в досегашното си поведение много ясно са изразили воля да имат опозиционно поведение. За нас като политическа партия това ще е тест как те ще приемат тези варианти на вот на недоверие, подчерта лидерът на АБВ. Той обясни, че ще бъдат изпратени писма до парламентарните групи и ръководствата на партиите, а разговорите между тях ще се водят публично.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2197 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.01.15 | 14:36

3

Петков защо не попиташ Първанов за какво беше отишъл скоро миналата година да се срещне с ББ в кабинете му Идиоти сте ,мерзавци сте ,боклуци сте. Ах този народ с овчи мозък.какво чака още да се случи за да ви измете като ураганен вятър, разбойниците ,бандитите ,шайките и престъпниците

в Сараите

2019.01.15 | 14:09

1

Шадраван сикиш !

2019.01.15 | 14:35

2

Бивши и настоящи комунисти в борба срещу легитимното правителство. Това е необяснимо, какво те са показали по добро до сега?

Умник Гюро

2019.01.15 | 14:59

4

Руските агенти и терористи в пореден опит за дестабилизиране на независима България. Съд за тези национални предатели!

s

2019.01.16 | 18:05

6

tozi savsem se e idiotiziral,alkochola mnogo prechi.

bbb

2019.01.16 | 09:37

5

тоя боклук май привършва парите... капут нещастен

Дениро

2020.01.27 | 00:03

7

Свински черва, оплетени финансово. РП, ГП, ББ, БА, КК и мн.др.,..... Всички агенти на ДС,- КГБ. България подлога на Великите сили.

Добави коментар

Водещи новини