ДБГ иска широка дясна коалиция за евроизборите и местния вот

  • 14 януари 2019 13:04

  • 689
  • 5
ДБГ иска широка дясна коалиция за евроизборите и местния вот
© Булфото (архив)

ДБГ иска широка дясна коалиция за европейските и местния вот. Ако десните сили се явят заедно, могат да спечелят и двама представители в Европейския парламент. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски. В противен случай и по-вероятно било десните сили у нас да се явят с два десни проекта и две конкурентни листи.

Ако сега сме разделени, това ще е лош сигнал за местния вот, подчерта председателят на партията Димитър Делчев. Той обобщи - нашият план е широко дясно обединение, двама евродепутати, единение за местния вот, спечелване на кметските избори в София.

Найден Зеленогорски обаче е скептичен, че обединението ще се случи до евровота. Имало забавяне, някои от десните формации не били активни, но от ДБГ засега не ги назоваха. Зеленогорски изброи, че в широка дясна коалиция ДБГ вижда СДС, БЗНС, "Демократична България", "Българска нова демокрация". Вече закъсняваме, часовникът отброява срещу обединението на десните сили, описа докъде са стигнали с договарянето зам.-председателят на ДБГ. 

Партията вече е стартиртирала процеса на номинации по места за евродепутати, който ще приключи до седмици. Амбицирани сме да създадем листа, в която да са включени хора с ясна визия как да изглежда ЕС, да са наясно със слабостите на съюза. Така Димитър Делчев отговори на въпрос дали бившият еврокомисар и екслидер на ДБГ Меглена Кунева ще се включи в надпреварата за ЕП.

От формацията съобщиха също, че са подготвили сигнал на ЕК за нарушения на конкуренцията на енергийния пазар у нас.

В партията имали съмнения за манипулации, обясни Делчев, цитиран от БТА. Това, по думите му, довело до с 200 процента по-скъпа електроенергия за първите десетина дни на т.г. в сравнение със същия период на миналата. От ДБГ предлагат да се въведе пълна прозрачност на борсата, както и да се увеличи броят на производителите, които участват в момента на нея и засега са едва трима. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
689 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.01.14 | 14:58

5

мишоците започват да се активират.

2019.01.14 | 14:42

4

Другарката Пръмова / Кунева / нещо огладня !! Вземете си и онова ваше педалче Биков

2019.01.14 | 14:41

3

Не бяхте ли вие, които активно онищожихте селското стопанство и промишлиността на Родината в тясно бизнес-взаимодействие с турците и комунистите? И имате нахалството да искате власт отново! Стойте си на бунището, където ви е мястото предатели мръсни!

ХА ХА ХА ХА

2019.01.14 | 13:32

2

Вие сте на политическото бунище и винаги там ще си бъдете ГЛУПАЦИ !!!

2019.01.14 | 13:21

1

Такива лайна изядохте че не знам дали не е опасна коалиция с вас.

Добави коментар

Водещи новини