Министър Теменужка Петкова напомни основните задачи на кабинета (видео)

  • 14 януари 2019 08:08

  • 430
  • 0
Министър Теменужка Петкова напомни основните задачи на кабинета (видео)
© Кадър БНТ

„Основната задача на нашето правителство и основен приоритет е да осигурим такива условия за българския бизнес, че те да бъдат конкурентноспособни на международните пазари. Това, което ние правим в сектор "Енергетика" е управление да сектора, така че той да гарантира публичност, прозрачност. От 2015 г. до този момент се извършиха серия от промени в сектора“, заяви Петкова.

Днес предстои отново среща с КЕВР и с целия енергиен бранш, за да се види има ли някакъв проблем, къде е генезисът му, припомни министърът.

Тази седмица стартират и проверки в трите електроразпределителни дружества. Те ще продължат до 25 януари и касаят техническото състояние на съоръженията и електромерите в страната. Целта е да се види дали компаниите доставят реалната услуга, за която потребителите плащат.

"Пазарът на елетрическа енергия в България е организиран в два сегмента. Единият е регулираният пазар, на който са битовите потребители и малкия бизнес. Другият е свободният пазар, където е големият бизнес, голямата индустрия, колегите, които закупват своята електрическа енергия от Българската независима електроенергийна борса".

"Само за 2018 г. производството на електрическа енергия се е повишило с 2,6% спрямо 2017 г.", информира Петкова.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини