Мая Манолова: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България

  • 13 януари 2019 10:42

  • 3448
  • 12
Мая Манолова: Не мисля, че ще бъда следващият омбудсман на България
© Кадър: БНТ

При всеки един опит за посегателство върху права на хора, моята намеса е очаквана и неизбежна. Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов омбусманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която гостува с коментар за основните битки с институциите и новите ѝ цели в полза на гражданите през 2019 г.

Манолова коментира увеличението в цената на водата от началото на годината, която тя смята да атакува с жалба в Конституционния съд.

КЕВР вече традиционно защитава монополистите за сметка на гражданите. Обикновено, ощетени са потребителите заради лошо законодателство, което свежда реформата във ВиК сектора само до повишаване цената на водата, без никакви реални ползи за гражданите. Това е основният проблем, заяви омбудсманът.

Според Манолова, текстът в променения закон е грабителски, особено по отношение на малките населени места. Трябва да има обвързаност между повишаването цената на водата и повишаването на качеството ѝ, допълни Манолова.

Омбудсманът аргументира и критичната си позиция относно новия закон за горивата, който предизвика протести у нас.

В него няма никакви текстове, които биха преборили корупцията или биха спомогнали за изсветляване на икономиката. Има текстове, които въвеждат регистрационен режим - на мен не ми е известно контрабандист, който да отива да се регистрира. Ако не бъдат подхванати от НАП, МВР, прокуратурата, съда, контрабандистите ще продължат да вършат престъпления. Законът поставя невъзможни изисквания към дребни и средни търговци на горива. Резултатът ще бъде абсолютно ликвидиране на дребния и средния бизнес - не просто ще фалират фирми и ще останат хиляди души без работа, а ще пострадаме всички ние заради повишаването цената на горивата, допълни омбудсманът.

Манолова заяви още, че се е обърнала за съдействие към европейския омбудсман по повод законодателния пакет "Мобилност" на френския президент Макрон, който ощетява българските превозвачи.

150 000 български граждани и техните семейства ще бъдат засегнати от закона на Макрон. Изпратих писма и до председателите на Европарламента и Европейската комисия. Надеждата за победа на българския интерес показва, че когато всички работят заедно, може да има резултати. Нека с повече респект европейските институции да гледат на правата на българските граждани, категорична е Манолова.

Последвайте канала на

Novini.bg
3448 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Павлик Морозов

2019.01.14 | 09:12

12

Е, само това оставаше ! Опазил ни Бог!
Ти за това ли в последно време не мирясваш и си пъхаш гагата там, където не и е мястото - за щяло и нещяло ти си отпред ! За да си прави самореклама !?

С Мая, Елена и Русия

2019.01.13 | 13:10

9

към човешки условия на живот.

без мая, елена и рассия

2019.01.13 | 15:47

11

Бляд, може още днес да се изнесеш за расия, заедно с елена, мая и курнила. И, никога да не припарвате в България, дори в урна.

И Мая се предаде,

2019.01.13 | 11:41

2

не можа да изгази седесарската кал за да помогне на народа, но поне се опита.

Да, ама не.

2019.01.13 | 15:44

10

Какво опита, какво направи? Едно голямо нищо...полято обилно с празни думи и обещания. А, забравих: активно подкокоросваше протестите на майките на деца-касички, и сега "майките", 90% от оня етнос, ще получават безотчетни 2000 лв. на месец от нашите данъци, за това, че по документи имат деца касички, или са родили уроди поради кръвосмешение, или са инвалидизирали децата си за пари...... Гроб провиждам, маю, черен и скорошен за всички крадливи лъжци, манипулатори,приватизатори, измамници и работещи във вреда на България. Амин!

????

2019.01.13 | 12:42

8

НИЕ също мислим така "другарко",особено хора от Вашето КОТИЛО не са достойни за такъв ПОСТ!? По-добре РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ,отколкото: "Променил се Илия и пак в тия"!? Така ли е,"другарко"? НАРОДЕ????

Мая е истинска жена,

2019.01.13 | 12:09

7

а Роско Овчарката е истинска пyтка.

Умник Гюро

2019.01.13 | 12:03

6

На българския народ му писна от измамници като Осата Мая: твърдящи, че помагат на бедните, и в същото време носещи тоалети за по няколко хиляди лева!

Срам за БСП

2019.01.13 | 11:48

5

че тия там с панталоните в Изпълнителното бюро не могат да се сравняват с Елена и Мая, мъжете - политици в БСП са седесарски трътки пред тези момичета.

Мая

2019.01.13 | 11:45

4

е мъжко момиче, в сравнение с което седесарската Ирландска овчарка изглежда като една проста пyтка.

Мая, Елена и Корнелия

2019.01.13 | 11:43

3

са авангардът на народа срещу синята диктатурата на мутро-педерастите, направиха мъжете в политиката жалки и смешни хвалипръсковци.

Славуца

2019.01.13 | 10:55

1

Вън от политиката и марш на село -- такава е съдбата на всяка Костинбродска манипулаторка и лъжлива червена гнида ! Специални поздрави от политическото сметище и лъжливото ти приятелче :

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини