Борисов разговаря с Таяни и настоя пакет "Мобилност" да се разгледа след евроизборите

  • 11 януари 2019 11:55

  • 1186
  • 7
Борисов разговаря с Таяни и настоя пакет "Мобилност" да се разгледа след евроизборите
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обсъди развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент. Двамата проведоха телефонен разговор днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер настоя пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите. Борисов определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала. „Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност 1“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност 1“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1186 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Кой

2019.01.11 | 14:54

7

Кой не вижда, че новите условия на труд са по-добри за шофьорите и защо трябва да се пази нечий бизнес не мога да разбера.

ХА ХА ХА ХА

2019.01.11 | 13:45

6

Пак бащицата . Кой те бръсне за нещо бе глупак ???

2019.01.11 | 13:17

5

БОЙКОО, ВСИЧКИ СОЦАЛИСТИЧЕСКИ ПРОШЛЯЦИ ТЕ МРАЗЯТ.

Oooooo Бoриcoв, дa ти гo туря в шибaнaтa

2019.01.11 | 13:00

4

путкa мaйкaти и пeдeрacт дaйбa!!! Нa мaйкaти в путкaтa дa гo нaбия гeй нeщacтeн!!! Нитo иcкaм дa тe чувaм нитo иcкaм дa тe виждaм!!! Върви нa мaйнaтa cи c oлигoфрeнитe дeтo глacувaт зa тeб!!! Вceки дeн c тeб e дeн нa нeщacтиe, унищoжeниe, убийcтвo и ckръб, мaйкaти пeдaл грoзeн, мръceн гaд oтврaтитeлнa!!!

2019.01.11 | 12:20

3

И след 30 години, България продължава да е саката каруца на Европа...Говедарищните вратовръзки на жълтите павета тънат в некомпетентност и немощност, по комунистически и под ритъма на щастливата Москва...

асд

2019.01.11 | 12:14

2

след невероятното европредседателство за благодарност ни го набиха до кайсиите. и отново с хуманен мотив. те за това и наредиха да си унищожим икономиката - за да живеем еко, природосъобразно.

Червен ПедеРуски Гъзомийник-Русофил

2019.01.11 | 12:02

1

много ме е яд...

Добави коментар

Водещи новини