Депутатите започват работа

  • 11 януари 2019 07:14

  • 632
  • 4
Депутатите започват работа
© Novini.bg

Започва шестата пленарна сесия на 44-тото Народно събрание.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента сесията ще започне с химна на Република България и този на Европейския съюз. Веднага след началото на заседанието всички парламентарно представени сили ще излязат с декларации за приоритетите си през новия политически сезон. Проектопрограмата за работа на парламента предвижда депутатите да се занимаят с промените в Закона за животновъдството на първо четене. С внесените промени се цели синхронизиране с Европейското законодателство. Основен акцент в проекта са промените, свързани с условията и реда за признаване на развъдните организации, както и за одобряване на развъдните програми. С промените се предвижда разрешение за извършване на развъдна дейност да се издава на организации, които са признати за развъдни и имат одобрена развъдна програма. В допълнение се премахва изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител, което е прилагано към настоящия момент, като тези документи ще се проверяват по служебен път.

С предложените промени се въвежда възможност за ограничаване обхвата на разрешението за извършване на развъдна дейност на организацията при констатирани нарушения, когато тя осъществява селекция и репродукция със селскостопански животни с повече от една порода. Законопроектът предвижда Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството да публикува информация за резултатите от контрола на биологичните, стопанските и продуктивните признаци - обект на селекция, както и на развъдната стойност на контролираните от тях животни. В допълнение, с цел минимизиране на грешките, свързани с отразяване на развъдния статус на животните под селекционен контрол в Интегрираната информационна система се въвежда изискване за осъществяване на тази дейност от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, която се задължава да въвежда породността на животните.

След изчерпване на законодателната част ще започне и първият за 2019 г. петъчен парламентарен контрол. В него участие ще вземат шестима министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
632 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
данъкоплатец

2019.01.11 | 08:07

1

Защо никой нищо вече не пише тук
за ДрагалЪвския гърбат Ай дук,
и за неговата Хвърковата чета
от все отбрани айдук чета!?!

Офф

2019.01.11 | 08:50

2

Бахти дългата почивка, ядоха и пиха яко, сега ще разпускат в евтиното барче на парламента, който дойде на работа , разбира се, а законите мижави, направени така че да се заобикалят, държавата се тресе от престъпност и корупция, ама според депутатите всичко е точно, и кога решет си вдигат заплатите с неколко стотачки, ей така , за повече кюфтета да има ...

2019.01.11 | 09:34

3

депутат и работа , голям смях

ХА ХА ХА ХА

2019.01.11 | 09:36

4

240 хрантутника "започнаха работа" !!!

Добави коментар

Водещи новини