Ръководството на АБВ проведе среща с посланика на Ливанската република в България

  • 09 януари 2019 12:11

  • 440
  • 0
Ръководството на АБВ проведе среща с посланика на Ливанската република в България
© ПП АБВ

 Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и съветникът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев проведоха среща с Н. Пр. Тофик Жабер, посланик на Ливанската република в България. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

По време на нея бе обсъдена бъдещата съвместна работа на Алтернатива за българско възраждане и посолството на Ливан през 2019 г. Н. Пр. посланик Жабер благодари за активната политика на партията в арабските страни и отбеляза, че вече е връчил официална покана на г-н Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, министър на земеделието, храните и горите, и се надява на подкрепата на председателят на АБВ за стартиране на директни полети между България и Ливан.

В допълнение ливанският дипломат изказа задоволството си от подкрепата на председателя на АБВ, за успешното провеждане на българо-ливанския бизнес форум през месец ноември 2018 г. в София и посочи, че в резултат на тази инициатива е налице значително увеличаване на търговското салдо между двете страни.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в уведоми Н. Пр. посланик Жабер, че очаква председателят на ливанската партия „Движение за бъдеще“ Ахмед Харири, за подписване на споразумение между двете политически сили, което ще даде нов тласък на отношенията между Ливанската република и България.

Посланикът на Ливан прояви сериозен интерес към това да посети наши университети в София, Плевен и Стара Загора през първото тримесечие на 2019 г. Той отбеляза, че обучението на студенти и културния обмен е основна традиция на взаимоотношенията между двете държави. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини