Цветанов: Румен Радев би трябвало да е президент на България, а не президент на БСП (видео)

  • 08 януари 2019 16:48

  • 3750
  • 41
Цветанов: Румен Радев би трябвало да е президент на България, а не президент на БСП (видео)
© Novini.bg

Този брифинг е реакция от недържавническата позиция на БСП и днешната позиция на Корнелия Нинова, но и също реакция на неадекватното поведение на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Не е нормално генерал, който е участник в много процеси, да не може да обединява и да не иска да търси създаването на институционална взаимопомощ. В крайна сметка Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на би трябвало да е президент на България, а не президент на БСП. Това заяви на брифинг пред журналисти лидерът на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветанов Цветанов, предаде репортер на Novini.bg.

,,Два дни президентът преди гледането на всички тези пакети, свързани със закона "Макрон", той заявява, че държавата ни се е провалила, а Нинова пък твърди, че нищо не е направено от страна на правителството. По думите ѝ Борисов трябвало да се обади на Макрон и Меркел и тримата да вземат решение по този въпрос. Искам да напомня, че тази тема е в Европейския парламент отпреди две години. За тези две години българското правителство и всички евродепутати не позволиха този пакет да влезе в сила. Смятам, че като българи трябва да се обединим. Защото в такива моменти дори и опозиция, и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато става дума за защита на националния интерес на държавата'', обясни Цветанов.

,,В тази връзка искам да благодаря на всички евродепутати, които защитават националните каузи, защото те се обединиха. Доказателство е протестът в Брюксел, където освен евродепутати ще участват и народни представители от българския парламент, там ще бъде и транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, защото тази тема е национална, а не политическа. Наш дълг е да защитим интереса на тези транспортни фирми и те да работят и да осигуряват работни места и достойни доходи'', коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

,,Искам да попитам президента Радев при коя от трите му срещи с френския държавен глава той повдигна въпроса по пакета "Мобилност"? Или само отчиташе добрите двустранни отношения? Ами при посещението му в Париж, когато полетя със самолет "Рафал", тогава отново нищо не бе споменато за този пакет. Летенето със самолета ли беше неговата представа за защита на националния интерес? Ето защо мога да кажа, че всички евродепутати ще подкрепят протеста в Брюксел, независимо от кое политическо семейство са'', каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По отношение на темата за закупуването на нов тип боен самолет Цветанов посочи, че всичко що се касае по инвестиционния разход по проекта е прозрачно.

,,Очевидно на президента Радев не му харесва прозрачността на правителството. Защото по време на назначения от него служебен кабинет такава прозрачност нямаше. Той искаше да задължи следващото Народно събрание и следващото правителство да действа по процедура, която е извършена непрозрачно. При нас обаче прозрачността е над всичко. Радев е добре да знае, че е президент на България, а не страна в този процес'', допълни Цветанов и каза още, че има доклади от министрите на икономиката и на отбраната, въз основа на които парламентът ще вземе своето решение.

,,Темата за нови изтребители стана доста актуална напоследък. Прави ми впечатление, че лобизмът се използва доста често като дума напоследък. А какво означа лобизмът? Това означава да се окаже неформален натиск за вземане на политическо решение, а решението определено е политическо в нашия случай. Просто няма как министрите, премиерът и парламентът да подпишат с вързани ръце това, което му се предлага. Това са техните отговорности все пак, а самото им решение ще бъде на база на експертно становище'', коментира темата със закупуването на нов изтребител председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов.

,,Трябва да се отдаде значимото на правителството, като застават зад модернизацията на българската армия. Това, което предлага правителството, е прекрасно. Разбира се, всеки самолет има своите добри и слаби страни, но Ф-16 е един прекрасен самолет и ако изберем именно него и ратифицираме договора, България ще има най-модерния самолет в Източна Европа'', заяви той.

,,От БСП предлагат да се спре процедурата? Каква е алтернативата тогава? Да се върнем 10 години назад ли? В такъв случай кога ще се модернизира българската авиация? След 100 години ли? Вижте, трябва да подкрепим това, което се предлага, защото нищо от процедурата не е изпуснато. Всичко е извършено по регламентите, затова ще подкрепим проекта за инвестиционния разход, който бе приет от Народното събрание. Имаме определена рамка. Остава да се намери оптималното решение и когато правителството реши, че боеспособността е финансово обезпечена, ще влезе в парламентът и той ще каже да или не. Няма как политиците да се откажат от своите отговорности'', завърши ген. Попов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3750 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2019.01.08 | 19:15

26

ОТИВАЙТЕ СИ МУТРИ ДОЛНИ ОТ ГЕРБ МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ НЕНАЯДЕНИ ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИТЕ СТОКИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ВДИГАТ ДОКОГА ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ВАШЕТО ОПУСТОШИТЕЛНО НЕКАДЪРНО ВРЕДНО УПРАВЛЕНИЕ И КОЛКО ХОРА ТРЯБВА ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД И СТУД И БОЛЕСТИ ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ВИЕ
СИ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА ДА НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ ЧЕ СЕ ЗАКОТВИХТЕ НАД 10 ГОДИНИ И ИЗТОРМОЗИХТЕ НАРОДА !!!! ОСТАВКА!

ГЕРБ

2019.01.09 | 23:29

41

Иска ти се червен, крадлив приватизатор, ама няма, няма манджа, няма народни гозби за вас, долни червени боклуци!

ХА ХА ХА ХА

2019.01.08 | 22:20

37

ГОЛЯМ КЕФ !!! ГЕРБАВИТЕ СЕ НАСИРАТ ОТ СТРАХ

ГЕРБ

2019.01.09 | 23:27

40

Не, насирате се вие от БСП, редки лайна серете от глад! Няма власт, няма народна трапеза! ГЛАД , червени боклуци, още много години глад ще ви мори!

Умник Гюро

2019.01.08 | 21:09

33

Фатмак Радев е национален предател и кремълска подлога.

2019.01.08 | 23:05

39

тъпак- падал гюро пак си показа гнусната мутра

Умник Гюро

2019.01.08 | 21:52

36

Фатмак Радев е национален предател и кремълска подлога.

2019.01.08 | 23:02

38

тъпак- педал гюро пак се показа

2019.01.08 | 19:27

27

Само ние хората можем да променим ситуацията в родината като се организираме и хванем тези престъпници мутри и други мошеници. И ги накажем така че следващите които се ангажират да управляват трябва да знаят каква е цената да бъдеш мошеник. крадец това е пътя да си оправим родината . Не трябва да се плашим от тях

до Манев

2019.01.08 | 21:28

35

Манев, аз пък съм от хората, без кавички и "ситуацията" я наричам статукво!

Оправданието, "защото не виждам по добро управление", не ти прави чест!

Ако в заведение, ти поднесат едно лайно за обяд, с пояснението че няма нищо по добро, ще го изядеш ли?

Манев

2019.01.08 | 20:37

29

И аз съм от "хората" и не искам да променям ситуацията към по лошо. След като съмсвидетел на "мъдрото" управление на предишните предпочитам това, със съгурност не най добро, управление защото не виждам по добро.

2019.01.08 | 20:35

28

прав си , да ги сваляме.

2019.01.08 | 21:12

34

След като, имате един истински и прям генерал за разединител - така ще е, когато всички останали сте чиста проба "съединители"!

Защо не ревяхте, когато си имахте един неадекватно ухилен и безгръбначен мистър Бийн?

2019.01.08 | 18:48

18

То и вие трябва да сте управляващи на цялата държава,ама не е така ,обслужвате вашите "верни" хора,осигурявате им длъжности,обществени поръчки,назначавате родата им,кумове,кръстници и т.н. Как мислите дали заради доброто ви управление младите,умните деца на обикновените хора търсят поприще извън държавата ни ,запитали сте някога как живеят хората в провинцията,без доктори,фелдшери,аптеки,обществен транспорт да отидат до общината на лекар и за лекарства и защо смъртността е толкова голяма там,а раждането е забравено от години

2019.01.08 | 20:46

32

Много писане, много глупости. Да дойде Цветанов и да ти направи деца ли?

2019.01.08 | 19:10

25

Нали имахме най доброто европредседателство,нали с Борисов приемахте всички в България-Макрон,Меркел,Юнкер,Тукс,прегръщахте се,отчитахте големи постижения,а най важният въпрос сте забравили,това,че от две години сте писали до ЕС нищо не значи,не си търсете кусурите ами се стегнете всички като държавници да помогнете на хората

2019.01.08 | 20:42

31

А ти къде си виждал по добро председателство?

????

2019.01.08 | 19:09

24

Другарю Цветанов,ПРЕЗИДЕНТЪТ ли е ПРОБЛЕМА на България,или...............???? СТИГА,вече!!! НАРОДА,ПОУМНЯ!!! НАРОДЕ????

чичо

2019.01.08 | 20:40

30

Ако беше поумнял нямаше да избере президент номиниран от БСП с препоръка на Русия

2019.01.08 | 19:03

23

МУХЪЛ

Добави коментар

Водещи новини