Румен Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание (снимки)

  • 28 декември 2018 12:47

  • 2381
  • 13
Румен Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание (снимки)
© Прессекретариат на държавния глава

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Със свой указ президентът Радев назначи полковник Здравко Пехливанов на длъжността заместник-директор на дирекция „Операции и планиране“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

„Назначаването ви на тази позиция ще продължи възможността България да има представителство във Ваше лице на стратегическо военно ниво в Алианса“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Президентът назначи полковник Стайко Прокопиев на длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ на Министерството на отбраната и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Държавният глава се обърна към бригаден генерал Прокопиев с думите, че новата длъжност и звание са естествен етап от неговото професионално развитие.

„Експертизата, натрупана от Вас като представител в представителството на Република България в Европейския съюз и най-вече като командир на щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България, ще помогне вие да се справите успешно с предизвикателствата на новите задачи“, категоричен бе Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

С друг свой указ държавният глава освободи бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в МО, назначи го на длъжността директор на Щаба на отбраната и го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“. „Уверен съм, че с Вашия опит в областта на отбранителното планиране у нас и в чужбина Вие ще изпълнявате ефективно сложните задачи на новата длъжност, натоварена с големи очаквания за усъвършенстване на управлението на процесите в отбраната“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В приветствието си държавният глава пожела на новопроизведените генерали да продължават да работят все така отговорно за развитието на Въоръжените ни сили, за разширяване на спектъра от техни способности и за издигане на авторитета им.

„Помнете от историята на българския генералитет, че сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на пагоните и няколко години служба, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ“, посочи още президентът и призова генералите да бъдат всеотдайни в дейността си и да подпомагат ръководството на Министерство на отбраната. 

От името на удостоените с висше офицерско звание военнослужещи генерал-майор Красимир Кънев изказа благодарност на държавния глава за оказаната чест, доверие и дадената висока оценка. 
Генерал-майор Красимир Кънев отбеляза, че предизвикателствата пред тях са много.

„Сигурен съм, че ще отдадем силите и сърцата си за подпомагане на държавното и политическото ръководство на МО при вземане на правилните решения за Република България“, заяви той.

На церемонията присъстваха министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от видовете въоръжени сили. 

Радина Лазарова
2381 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ВНИМАНИЕ

2018.12.31 | 10:38

13

КРУМЧО ПЕДЕРУНЧО ИЛИ ЛЮБЧО ОТ БУРГАС ИЛИ ГЮРО ТЪПАКА-ТОВА СИ Е ТЪПИЯ МОДЕРАТОР.ТЪП НО ЗАБАВЕН.НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ НА ПОРОБИТЕЛСКАТА ДАЛАВЕРА ГРОБ....

Умник Гюро

2018.12.29 | 21:38

12

България не е имала по-гнусен президент в своята история. Руско-съветски блюдолизец, национален предател и тъп като галош селяндур. Това е Фатмак Радев.

2018.12.28 | 16:03

11

Прав си демократ. Светът ще свърши глупаците НЕ

ДЕМОКРАТ

2018.12.28 | 15:56

10

Пишеш се за "умник" Гюро ,но в действителност си страшно много глупав . Стига си повтарял едно и също !!Напиши нещо друго ! Безинтересен си !!!

Умник Гюро

2018.12.28 | 15:51

9

България не е имала по-гнусен президент в своята история. Руско-съветски блюдолизец, национален предател и тъп като галош селяндур. Това е Фатмак Радев.

Умник Гюро

2018.12.28 | 14:52

8

АЗ съм платено , малоумно гербаво лайно

Умник Гюро

2018.12.28 | 14:22

6

България не е имала по-гнусен президент в своята история. Руско-съветски блюдолизец, национален предател и тъп като галош селяндур. Това е Фатмак Радев.

Еее

2018.12.28 | 14:38

7

Прав си,но си пропуснал едно нещо!!!Сети се-запачва с г....н и има ...Позна ли???

Георги Радев

2018.12.28 | 14:13

5

АЗ съм ненормален избягал от лудницата

Д-Р Панчев

2018.12.28 | 14:12

4

Представящия се за Георги Радев е психично болен избягал от лудницата

Георги Радев

2018.12.28 | 13:08

3

Румене, абе нали щеше да ми оправиш акта от полицията? Моля ти се говори с ония в Областното и София - актът още стои. Цяла България видя как оня ненормален инвалид се блъсна у колата ми и я потроши. Заради такива изроди сега аз трябва да страдам... Виж там и оправи нещата... Ако трябва се помоли на Курнелия и Илияна!

Добави коментар

Водещи новини