Андрей Райчев: Доган направи много точна диагноза на политическата ситуация

  • 21 декември 2018 19:51

  • 4116
  • 19
Андрей Райчев: Доган направи много точна диагноза на политическата ситуация
© Булфото (архив)

Диагнозата на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от за политическата ситуация е много правилна.

Това каза в интервю за БНР социологът Андрей Райчев. "Първо, искам да кажа нещо близко до това, на което Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за реагира – диагнозата е много правилна и диагнозата на ситуацията в страната не е изведена от нашите си тука ежби, радости, мъки, конфликти и т.н., а е изведена от ситуацията в света. Доган просто много правилно обръща внимание, че светът променя характера си пред очите ни и то не за добро. От отворен се превръща в затворен, от консенсуален в конфронтиращ. Подкрепям това най-ценно нещо за мен в неговото изявление, че ние не трябва да умуваме, като умуваме за България, изхождайки само от нашето си вътрешно стопанство, а да гледаме много внимателно пренеприятните облаци, които се надигат в световен мащаб. От там насетне той прави всъщност напълно правилния извод, че България би могла да се развива много по-бързо и че е в застой. Така е. Правителството, като всяко правителство, не искам да го упреквам, но то се занимава само с купуване на време. То не е в състояние да направи нито една смислена реформа. Реформите са мъчителни, населението много трудно ще ги приеме, но те са неизбежни, ако иска България да ускори хода си. В резултат сме се докарали да караме много бавно нагоре“, каза още той.

Райчев коментира и идеята за програмно правителство. „От тук насетне вече най-сензационната идея е програмно правителство. Може да ви изненадам, но аз мисля, че това не е реално предложение. Аз мисля, че това е учтивост.  Същото съдържание може да се съобщи така: "Предсрочни избори и програмно правителство след тях". Доган прави специален пасаж, че всъщност "Ние ще помагаме на това правителство да оцелее". Чисто и просто той не иска да бъде човекът, който чупи витрината, а мен ако питате, предполага падане на правителството след един от следващите два избора, а именно май или септември, и предварително готви добри отношения с ГЕРБ. Защо готви добри отношения с ГЕРБ? Куриозно? Защото той е единственият, който може да даде нещо на ГЕРБ. Той държи нещо много важно за тях, а именно подкрепа за президентските избори. Вие знаете, президентските избори в България почти без изключение, по-точно само с едно изключение, протичат общо взето по волята на ДПС. За когото гласува ДПС, той става президент. Причината е, че България се поляризира, двата полюса са приблизително еднакви по големина и ДПС накланя везните. Така беше и при Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, така беше и при Петър Стоянов, и при Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, само Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е изключение, като той победи със съвсем малко без подкрепата на ДПС. По тази причина ДПС има един много важен коз, който на ГЕРБ много скоро ще им потрябва, а на лидера на ГЕРБ просто му трябва лично. Допускам, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г би се кандидатирал за президент. Това е една естествена кулминация на неговата политическа кариера, която, всъщност казвам, няма за кога да се отлага, ако ще става, ще става сега. Това обаче е конфликт с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и т.н, и т.н., и т.н., и ДПС тук много му трябва. В този смисъл ДПС има едно много ценно нещо в хамбара, така да се каже, да дава, в хубавия смисъл, политическия го говоря, и той опрян на това, може да поиска връщане на ДПС във властта. Връщането на ДПС във властта обаче е огромен проблем. Програмното правителство е единственият начин, по който ДПС да бъде във властта", завърши социологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4116 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2018.12.21 | 19:55

1

Скрийсе бе , червен пелтек !

Данъкоплатец

2018.12.21 | 19:59

2

Червеният плъх пак изпълзя да коментира! А бе ай сиктир, червени боклуци! Вие като вярвате само в Ленин, Сталин и ДОГАН, оставете нас християните да празнуваме мирно и кротко най-светлия празник: Рождество Христово и идването на Спасителя! Вие и вашта крадлива партия НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТЕ! НЯМА да управлявате скоро! АНАДЪМНО, крадци и продажници на Българското!

Умник Гюро

2018.12.21 | 20:26

3

Бррррлллррллл----брррррллббрллърабъра-бъраллрр.... Ясно и просто, разбрахте ме, нали? Аз съм юдейския зет и болшевик, Андрей Райчев.

Бебо

2018.12.21 | 20:40

4

Сега очакваме да се появи и другият манипулатор Червен Кольо и всичко ще си дойде на мястото!

Л

2018.12.21 | 20:56

6

Червен боклук

.АЙНО

2018.12.26 | 14:09

15

гейберска измет

Ганчо Ганев

2018.12.21 | 20:42

5

Бойко, мачкай наред. Те не са свикнали на равнопоставеност, защото са с манталитет на крепостни селяни. Ако не ги третират като крепостни, те си мислят, че са дворяни и почват да се катерят на главата ти. Заслужи името си и само централно, където най ги боли. Отнасяй се към тях като към крепостни селяни, така както се отнасят към тях менторите им и ще престанат да хвърлят кал и друго постоянно, отвсякъде и без прекъсване. Самочувствието им е ниско и това е слабото им място

2018.12.21 | 20:59

7

ше го мачка бойко на майкати в гз

Стефан

2018.12.21 | 21:48

8

Вие червените правите сюнет на дпс

Иван

2018.12.22 | 10:31

13

Ей,надпреварат се кой пръв да му лиже г.за на тоя Доган,подлоги

опорна то4ка

2018.12.21 | 21:59

9

Райчев и Червен Кольо са едни от най добрите мошеници в отдела за Агитация и Пропаганда

кафява точка

2018.12.26 | 14:13

17

ами шо ги четеш бе мазо?

Европеец

2018.12.22 | 03:24

10

Щом тоя казва, че била точна, значи, че е поръчана от Москва.

американец

2018.12.26 | 14:16

18

ами ако е от вашингтон значи е добре ли?

Добави коментар

Водещи новини