Посланикът на Казахстан у нас гостува в Свиленград

  • 21 декември 2018 15:58

  • 463
  • 1
Посланикът на Казахстан у нас гостува в Свиленград
© Община Свиленград

Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин гостува в Свиленград по покана на кмета на общината Георги Манолов, съобщи общинският пресцентър. Дипломатът се е срещнал с местната общественост, бизнеса и живущите тук представители на Казахстан, Русия и бившите съветски републики.

Той е представил своята страна чрез фотоизложба, която илюстрира развитието на Казахстан от 1991 година до днес. Разказал е за политиката на страната, която по инициатива на президента Назарбаев цели по-бързо икономическо и социално развитие на многонационалната държава.

Посланик Избастин е подарил на кмета Манолов книгата на президента Нурсултан Назарбаев "Казахстанският път" и диск с песен по идея на посланика и посветена на 20-годишнината на столицата Астана. 

Кметът на Свиленград запозна дипломата с постиженията на общината по различни проекти в областта на туризма и историческото наследство, както и с най-новите инвестиции в тази област, казаха още от общината. Двамата са посетили историческите обекти в региона, разгледали са реставрирания стар мост на Марица от 16 век, тракийската куполна гробница край село Мезек и паметника на ген. Никола Иванов.

Посланикът е посетил и новооткритата библиотека, където е подари книги на български език за историческото и културно развитие на страната и стратегията за развитие на Казахстан до 2050 година. 

Със съдействието на посланика предстои установяване на контакти и съвместно партньорство между община Свиленград и подобна община в Казахстан, посочиха още от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.21 | 16:41

1

советски джагатай

Добави коментар

Водещи новини