Екатерина Захариева награди младежките посланици на НАТО (снимки)

  • 20 декември 2018 18:13

  • 491
  • 5
Екатерина Захариева награди младежките посланици на НАТО (снимки)
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на награди младежките посланици на НАТО в България на церемония днес в министерството на външните работи.

Министър Захариева призова младежките посланици, които са на възраст между 15 и 29 години, да използват наученото, за да се борят с фалшивите новини и дезинформацията за НАТО в България. „НАТО не е съюз, чиято цел е да предизвиква войни, а точно обратното - съюз, който защитава демократичните ценности. Съюз, чиято основна цел и мисия е да възпира предизвикването на военни конфликти. Фактът, че България е съюзник от НАТО, я прави по-силна, по-стабилна и по-богата“, заяви министър Захариева. „Много ми се иска млади хора като вас да бъдат наистина посланици на тези съобщения“, изтъкна тя.

29-те младежки посланици на НАТО, избрани след национален конкурс за есе и видео, получиха сертификат, изработен от Атлантическият Клуб в България.

Министър Захариева благодари за инициативата „Младежки посланици на НАТО“ на Атлантическият Клуб в България и на неговия президент Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и, който присъства на церемонията. Вицепремиерът обяви, че в двора на новата централа на НАТО в Брюксел ще бъде поставен трабантът на Паси, който бе външен министър на България в периода 2001-2005 г.

"Младежки посланици на НАТО" е инициатива на Атлантическият Клуб в България и Българско младежко евро-атлантическо дружество. Мисията на младежките посланици е да повишат познанието си за алианса и участието на България в него като организират серия от дискусионни и информационни дейности, насочени към техните връстници. Младежките посланици са от цялата страна - София, Бургас, Монтана, Пловдив, Добрич, Тутракан, Кърджали, Сливен, Пазарджик.

През 2019 г. младежките посланици на НАТО ще организират серия от инициативи по повод 70-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор и 15-ата годишнина от присъединяването на България към алианса. Инициативата „Младежки посланици на НАТО“ е част от комуникационната кампания на алианса „Ние сме НАТО“ (We Are NATO), която цели да повиши знанието и разбирането на младите хора за алианса, за ролята и приноса на България в него и ползите от участието на страната в системата за колективна отбрана.

Министерството на външните работи е инициатор и водещо ведомство в присъединяването на България към кампанията.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
491 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Баба Кута

2018.12.20 | 19:51

5

Бих я шибал по кухата глава !

2018.12.20 | 19:14

4

не показвайте този евреиски плъх.

2018.12.20 | 18:24

3

БЛЯ , БЛЯ , БЛЯ !!!!

2018.12.20 | 18:23

2

Тоя чифутин още жив ли е ???

ХА ХА ХА ХА

2018.12.20 | 18:21

1

От кого точно другарко Захариева защитава " демократичните ценности" ????

Добави коментар

Водещи новини