Младежи ГЕРБ посетиха домове за стари хора в област Видин

  • 20 декември 2018 16:10

  • 771
  • 4
Младежи ГЕРБ посетиха домове за стари хора в област Видин
© ГЕРБ

По традиция в навечерието на Коледните и новогодишните празници членове на младежката организация на ГЕРБ-Видин посетиха домовете за стари хора в областта. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Младежите разговаряха с живеещите там възрастни хора и ги зарадваха с лакомства, както и с абонамент за регионален вестник.

„Благодаря ви много. Щастливи сме, че вече няколко години тук имаме възможност редовно да четем пресата. Ние се радваме на всяко едно посещение и сме Ви наистина благодарни, че се сте наши гости”, каза Юлия Антова, директор на Дома за стари хора в с. Кутово, откъдето тази година стартира инициативата на Младежи ГЕРБ.

Освен институцията в Кутово, младите хора посетиха и домовете в град Кула, в с. Дреновец и в с. Гара Орешец. „Продължаваме една инициатива, започната през 2016 година – да даряваме абонамент за вестници на Домовете в областта. С този малък жест искаме да направим така, че и през 2019 година хората, които живеят тук, да могат да се информират за това, което се случва в региона“, каза Николай Иванов, областен координатор на Младежи ГЕРБ.

„Посещаваме периодично тези социални институции, за да зарадваме възрастните хора и те да знаят, че не са забравени“, сподели Иванов и добави, че посещението е вълнуващо и за младежите. Особено развълнувани младите хора си тръгнаха от дома в Кутово, където Ангелина Арсова, една от живеещите в социалната институция, подари на гостите свои бродерии, изобразяващи емблемата на Видин - крепостта „Баба Вида“. Младежите от ГЕРБ пожелаха на Арсова, както и на всички възрастни хора - 2019 година да им донесе здраве и много щастливи мигове.

„И тази година Младежи ГЕРБ – Видин организират няколко инициативи по случай Коледните и новогодишните празници“, разказа секретарят на организацията Калин Каменов, като припомни, че за пореден път младежите даряват светещи фигури за коледната украса на града.

„Включихме се и в инициативата „Алея на коледните елхи”, като осигурихме подаръци за децата, които участваха в събитието. Предстои да посетим и Дома за медико-социални грижи във Видин, за да зарадваме с подаръци малчуганите там. Искаме да засвидетелстваме внимание към всички – от малки до големи“, каза още Калин Каменов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
771 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.12.20 | 18:34

3

да правят свирки на цвък.

2018.12.20 | 18:49

4

като нямат знания да се реалезират в живота , ще носят бюлитини и ще правят свирки на герб , да получат някаква службица.

2018.12.20 | 16:46

2

Голям праз !

2018.12.20 | 16:45

1

Голям праз !

Добави коментар

Водещи новини