БСП даде на Конституционния съд бюджета на НЗОК заради 17 закона, които се променят с него

  • 20 декември 2018 12:52

  • 643
  • 3
БСП даде на Конституционния съд бюджета на НЗОК заради 17 закона, които се променят с него
© Novini.bg

БСП сезира Конституционния съд за Закона за бюджета на НЗОК. Причината е, че с него в преходните и заключителните разпоредби се променят 17 структуроопределящи закона.

Депутатът Филип Попов, който е един от вносителите, коментира пред медиите, че практиката на КС сочи, че това е противоконституционно. По думите му не може чрез бюджета на Касата да се променят законите, които нямат нищо общо с него. Сред тях е Изборният кодекс, посочи Попов.

"Искаме да спрем издевателството над законодателния процес, което се случва постоянно в това Народно събрание", каза Филип Попов.

Проф. Георги Михайлов коментира, че много от предложенията в закона уреждат форми на организация на дейността на Министерството на здравеопазването, което няма нищо общо с НЗОК. И отбеляза, че със закона се закрива Фондът за лечение на деца и неговият Обществен съвет, както и че се създава мегаагенция за медицински надзор, която вкарва в себе си дейности, които по думите на проф. Михайлов са "абсолютно противоречиви".

Това са одитът, трансплантационните проблеми и регистрацията на лечебните заведения. Направихме измененията в преходните и заключителните разпоредби на Закона за бюджета на НЗОК с цел да ускорим условията, при които е необходимо да се извърши реформирането и преструктурирането на здравния сектор, каза пред журналисти по-рано днес министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Всички тези промени, които направихме, водят до повишаване на ефективността в разходването на средствата и повишаване на контрола. Ако ние не създадем тази основа, какъвто и модел да въведем от 2020 год., той няма да успее, допълни Ананиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
643 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.20 | 13:23

1

Освен да пречи БСП няма друга функция.

Ееее

2018.12.20 | 13:30

2

Не само,не само!!!А кроденето на Импекса, свинаря ,овчаря....

Умник Гюро

2018.12.20 | 15:25

3

Комунисти-терористи в поредна анти-българска подривна акция. Урановите мини ви очакват, червеникави другарчета!

Добави коментар

Водещи новини