Делян Добрев: Българите няма да плащат глобата на БЕХ oт джоба си (видео)

  • 19 декември 2018 11:14

  • 1907
  • 4
Делян Добрев: Българите няма да плащат глобата на БЕХ oт джоба си (видео)
©

Жалко е да се използват такива теми, за да се трупат политически дивиденти. Това каза от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на ГЕРБ председателят на енергийната комисия в парламента Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Декларацията е в отговор на декларация от името на ПГ на БСП за България, прочетена от председателя на групата Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, по повод наложената от Европейската комисия глоба от 77 млн. евро на Българския енергиен холдинг.

Европейската комисия твърди, че България е нарушила законодателството в периода 2007-2015 година. През тези години са управлявали всички правителства. Правили са се редица заседания в парламента и в парламентарните комисии. На закрити заседания Народното събрание два пъти взема решения по този казус. Народното събрание категорично отказа България да носи вина по това дело, защото не е нарушила закона в периода 20017-2015 година. Не само това, Народното събрание задължи правителството да обжалва едно такова негативно решение на Европейската комисия, обърна се Добрев към Нинова.

Спекулирате, че глобата ще излезе от джоба на българските данъкоплатци. Изобщо не е вярно, защото плащането на такива глоби от държавните дружества не е ценообразуващ елемент в КЕВР. Парите ще дойдат от много други места, но не през цената на тока, на газа или от друга услуга, която КЕВР определя. Никога такива глоби не са влизали в крайните цени, посочи Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1907 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бурмата

2018.12.19 | 12:07

1

А кой създаде БЕХ и го натъпка до пръсване със свои съпартийци и каква изобщо е функцията на БЕХ в цялата Енергетика ????
ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ЗА СВОИ .....или бъркам !

2018.12.19 | 12:25

2

Това лъжливо овчарче(пиша овчарче за да не пиша подлога-помиярче, че ще ме изтрият) пак лъже като шефа си!

Тези пари вече са дошли "през цената на тока, на газа или от друга услуга, която КЕВР определя", наглец мазен!

kolxo

2018.12.19 | 13:19

3

Всичките сте маскари. Къде е сега агент Гоце с големия си шлем и малкото пишленце? От къде ще дойдат парите? Нали това е държавно дружество. Пак ще са държавни пари, независимо от кое перо ще са. И нали уж ние сме държавата - парите пак са наши.

ДЕМОКРАТ

2018.12.19 | 17:42

4

Поредния герберски глупак

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини