Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу

  • 17 декември 2018 17:44

  • 365
  • 3
Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу
© ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу.

Срещата бе по повод изтичането на мандата на посланик Хайджоу, като по време на нея бяха обсъдени реализираните инициативи и повишаването на диалога между България и Китай. Посланик Хайджоу даде висока оценка за Българското председателство на Съвета на ЕС и проведената по време на него среща на държавните и правителствени глави от формата "16+1". Двамата отбелязаха важността на срещата между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и китайския му колега Ли Къцян в България, което е и първата визита на китайски министър-председател в страната от 18 години.

Цветанов и Хайджоу обсъдиха редица теми от взаимен интерес за Китай и България. Като положително развитие бе подчертан ръстът от 20% в търговския стокообмен. Двамата коментираха и подписаното споразумение за откриването на кредитна линия в размер на 1.5 милиарда евро от Китайската банка за развитие за Българската банка за развитие, като бе отбелязано, че само преди седмица е подписано споразумението за усвояване на първите 300 милиона евро, които ще подпомогнат проекти за развитие и стимулиране на българския среден и малък бизнес.

Обсъдена бе и доставката на първите двадесет електробуса за София, като Хайджоу обясни, че развитието на електротранспорта е част от цялостната политика на китайската индустрия за екологичност и намаляване на климатичните изменения. Обсъдена бе и идеята за съвместно производство на електрически автобуси, което ще направи цената на въвеждането им в експлоатация в градския транспорт значително по-достъпна. Цветанов отбеляза, че тази и подобни инициативи са изключително важни, защото един от основните акценти на Столичната община и на правителството е намаляването на вредните емисии от градския и автомобилния транспорт като цяло, а това може да бъде постигнато чрез въвеждането на нови технологии, щадящи околната среда.

Последвайте канала на

Novini.bg
365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
CECO

2018.12.17 | 23:14

3

Аз си мислех че се среща само с жени ГЕРБ.Това ГЕРб звучи като сърп и чук.

2018.12.17 | 19:12

2

не го показвайте този малоумник .

ХХХХХХХ

2018.12.17 | 18:51

1

Престанете да ни показвате и да ни занимавате с тоя ОЛИГОФРЕН.

Добави коментар

Водещи новини