Румен Радев ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори в Аман

  • 16 декември 2018 07:35

  • 476
  • 2
Румен Радев ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори в Аман
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който е на официално посещение в Йордания по покана на крал Абдула Втори, ще се срещне с него днес в столицата Аман, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В кралския дворец българският президент и съпругата му Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена ще бъдат посрещнати с официална церемония от техни величества крал Абдула Втори и кралица Рания. Във фокуса на визитата е задълбочаване на политическия диалог и на двустранните отношения, стимулиране на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, както и партньорството в сферата на отбраната и сигурността. Очаква се да бъде обсъдена и ситуацията в Близкия Изток и миграционната криза.

Преди това в Аманската търговска камара Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще открие Българо-йордански бизнес форум, в който ще участват и компании от България в сферата на информационните технологии, хранително-вкусовата промишленост и др. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени представители на български компании в областта на отбранителната индустрия, които ще обсъдят със свои партньори от Йордания реализацията на общи проекти.

Водената от държавния глава делегация включва вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, представители на 30 български фирми, както и проф. Леандър Литов - ръководител на българския екип от учени в ЦЕРН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Данъкоплатец

2018.12.16 | 16:53

2

Само това ли успя да уреди специалистът по хидрология, Доган, за шофоьора на руски самолет, личния му батлър в президентсвото, Румбата селянина?! И двете московски мекерета са много зле! Никой не иска да ги вижда, камоли среща в световната политика!

Умник Гюро

2018.12.16 | 12:12

1

Фатмак Радев ще става ходжа. Аферим айроплан-будала!

Добави коментар

Водещи новини