Парламентарна временна комисия ще нищи има ли корупция при издаването на български паспорти

  • 14 декември 2018 09:37

  • 635
  • 1
Парламентарна временна комисия ще нищи има ли корупция при издаването на български паспорти
© Novini.bg

Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

„За“ проекторешението гласуваха 161 народни представители, „против“ беше 1,  „въздържал се“ – 4. Инициативата за създаване на комисията е на ПГ на ДПС. В мотивите си от ДПС посочват, че е дълг на българския парламент да създаде Временна анкетна комисия за проучване на всички обстоятелства относно работата на специализираните държавни органи, които са пряко ангажирани с процедурите по издаване на българско гражданство. Те отбелязват, че темата е от голямо значение за националната сигурност на страната, за реализиране на стратегическата цел за влизане в Шенген.

Създадената комисия ще работи за срок от 3 месеца. По предложение на „Обединени патриоти“ комисията ще се състои от 17 членове и ще бъде на пропорционален принцип. За председател на комисията бе избран Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС, за заместник-председател Тома Биков от ГЕРБ.

Членове на комисията са още: Маноил Манев, Десислава Костадинова - Гушева, Емилия Милкова, Красен Кръстев, Станислав Иванов и Александър Ненков от ГЕРБ, Иван Иванов, Крум Зарков, Пенчо Милков, Таско Ерменков и Тодор Байчев от БСП, Юлиян Ангелов и Красимир Богданов от „Обединени патриоти“, Хамид Хамид от ДПС и Андон Дончев от „Воля“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.14 | 10:33

1

какво ще нищи , то е очевадно , 30 год. тоя парламент се занимава само с глупости.

Добави коментар

Водещи новини