Корнелия Нинова: Избирането на Станишев за лидер на ПЕС е принос на БСП

  • 11 декември 2018 18:07

  • 1532
  • 37
Корнелия Нинова: Избирането на Станишев за лидер на ПЕС е принос на БСП
© Кадър: БТВ

Оформя се нещо като кампания относно отсъствието ми от Конгреса на ПЕС в Лисабон. Нека уточня някои неща. Ние от БСП номинирахме Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за председател на ПЕС, поради което преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС е принос на БСП. Това са фактите. Тук няма интрига. Отказът ми да отида в Лисабон е заради два спорни въпроси – Истанбулската конвенция и Пакта за миграция. Например, за миграцията се приема такова решение, което изисква всяка държава да приеме солидарна отговорност, или в противен случай я грози финансово наказание. Ние не приемаме тази позиция. Относно Истанбулската конвенция бяхме пред избор – дали да вземем предвид Конституцията на България, мнението на Православната църква или тази конвенция. В случая взехме предвид решението на Конституционния съд, а за Пакта за миграция на ООН се вслушахме в решението на Народното събрание.

Това коментира в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Откога да спазваш решението на Конституцията е национализъм, а решението на парламента е популизъм? Освен това отсъстваха още лидерите на Словакия, Чехия, Полша, Дания... не бях само аз. Така че ПЕС е едно нормално европейско семейство'', посочи Нинова.

,,Хубаво е, че господин Борисов поздрави Станишев за победата, това е цивилизовано поведение, но той не изпрати делегация до Мароко, което също е добро решение'', каза още лидерът на БСП.

,,За пръв път едрия бизнес ще протестира срещу опозицията. Ако са спокойни за качеството на строителството, няма от какво да се притесняват. При срещата ми с тях им заявих, че от тях се иска единствено качествено строене на пътищата, а те отсреща ще почват стачка с машини, защото искаме истината. Въпреки това ние ще настояваме за независима европейска лаборатория, която да установи какво е качеството по пътищата. Искам да напомня и нещо друго. По наш сигнал в прокуратурата има досъдебно производство, обединен със сигнал от ОЛАФ. Въпросът ми е защо не излязоха тогава с машините срещу прокуратурата или ОЛАФ, а излизат сега срещу нас, защото искаме истината?'', коментира Нинова протестите на строителната камара, предвидени срещу опозицията.

,,Тази глоба от 750 лева важи в случай, ако не се регистрираш за кворум. Какво означава това? Че управляващите не са сигурни в кворума си ли? Не е това начинът. Ако се наложи, няма да взимаме заплати. Защо го направиха колегите от ГЕРБ? А пък за нашето предложение за замразяване на заплатите казаха, че е било популистко. Хората са на улиците в момента заради неравенствата и бедността, а ти за пореден път си вдигаш заплатата автоматично. С какво заслужихме тези по-високи заплати? Трябва да се намалят и да се обвържат по нова формула, обвързана с минималната работна заплата'', подчерта лидерът на БСП.

,,Този парламент няма да кара още дълго, той е изчерпан от съдържание. В него няма политика. Категорично вярвам, че ще има предсрочни парламентарни избори. Има огромно социално напрежение, което обезателно ще се засили през зимата с повишението на цените. Това е агония, мъка. В тази връзка мога да кажа, че ,,Визия за България'' даваме хоризонт за алтернатива'', заяви Нинова.

,,Не му влияем върху мнението или решенията, просто имаме еднакви позиции. Неговите възгледи съвпадат с нашата линия на политика'', каза накрая Нинова относно президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1532 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.12 | 09:52

37

Избирането на Станишев е принос на БКП и Кремъл към световния тероризъм и юдейския световен ред.

четете в новини бг

2018.12.11 | 19:36

19

Цените вече от месеци са под огромен натиск заради безумно високите стойности на тока, който фирмите купуват от уж свободния пазар. По тази причина за поскъпване се готвят все повече производителите на основни хранителни стоки - от хляб и кисело мляко до колбаси и сладкиши. Задава се и сериозно увеличение на разходите за бита - водата ще поскъпне от 1 януари, като най-сериозен ще е ударът за домакинствата в Ямбол, където цената ще достигне близо 3 лева (2.911 лв. с ДДС). За София планираното повишение е около 9.3% до 2.58 лв. с ДДС. Новите цени, предложени от ВиК дружествата, още не са утвърдени. Комисията по енергийно и водно регулиране трябва да се произнесе по тях окончателно след Коледа. КЕВР трябва да си каже думата и за другото предложение за тарифна корекция - на "Булгаргаз", което също ще повлече верижно поскъпване на стоки и услуги. Държавният монополист иска поскъпване на природния газ с 3.5%. От КЕВР уверяват, че това нямало да се отрази на парното и топлата вода. Освен това токът за бита също щял да запази цената си. Но ключовата дума тук е "засега".

Междувременно бизнесът в България буквално е в шок от непоносимите цени на електроенергията. В рамките на броени седмици токът на "свободния" пазар (доминиран от три големи държавни предприятия) поскъпна с около 350%. Расте лавинообразно броят на производствените предприятия от различни браншове, които твърдят, че при тези стойности на еленергията стоката им става непродаваема. Особено притеснени са пекарите. "10% от стойността на всяка закуска и от стойността на всеки произведен хляб е електрическата енергия. В момента работим на ръба. Поскъпнаха всички продукти. Няма как да сложим по-малко материал, да печем по-кратко или да харчим по-малко електроенергия", обясни хлебопроизводителят Димитър Бешиков пред Нова тв.

И месопреработвателите са в паника от растящите разходи. Между 13 и 15% от цената на всеки колбас на щанда идва именно от тока. "Увеличение при колбасите би имало с около 5% от крайната цена. Ако кажем, че един колбас струва 10 лв., то увеличението ще бъде с около 50-60 стотинки", допълни Атанас Урджанов от Асоциацията на месопреработвателите, пише в. Сега.

Поскъпването на водата е очаквано и е заложено в бизнес плановете на дружествата, но сега ще съвпадне с останалото поскъпване. Увеличението на цената на водата е основно заради новата услуга "пречистване".

В София цената вече бе повишена през март с 18%. Сега се планира 9.39%. Поскъпване ще има и във Враца (4.51%), Бургас (9.82), Монтана (3.2%), Шумен (3.09), Варна (4.13) и др.

Новата година ще започне и с нови по-високи цени на природния газ. Държавната компания "Булгаргаз" вече поиска от регулатора ново повишение - от 3.5%. То е поредното, след като през юли КЕВР одобри поскъпване на газа от 1 юли с над 10% - до 400 лв. за 1000 кубически метра. Заради това се наложи и поскъпване на парното и топлата вода в началото на отоплителния сезон - средно с около 8%. Първите сметки по новите тарифи, които ще излязат през декември, със сигурност ще изненадат неприятно топлофицираните български домакинства.

В енергетиката има тежък държавен картел, а заради високата цена на тока за бизнеса, който в последните седмици е поскъпнал с 350%, затвориха редица предприятия, каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил Домусчиев пред Канал 3. Той определи цената на тока като "убийствена и непредсказуема". В основата на картела е Българският енергиен холдинг, посочи Домусчиев. Холдингът чрез подопечните си ТЕЦ "Марица-изток 2", мините, които доставят въглищата, и АЕЦ "Козлодуй" на практика диктува цените. Заради скъпия ток вече има и сериозни загуби - в момента работа временно са спрели чугунолеярни предприятия и заводи за обработка на метал, показват данните на КРИБ.

Цената на битовия ток няма да се променя, заяви наскоро шефът на енергийния регулатор Иван Иванов. Коментарът му дойде по повод опасения, че драстичният скок на електроенергията за бизнеса ще се отрази и на тази за бита. Дали и как шоковите цени за бизнеса ще рефлектират върху сметките за ток на бита ще стане ясно през лятото. Причината е, че енергийният регулатор ще направи анализ на цените едва през юни. Цените на борсата се определят от търсенето и предлагането, като този принцип е общовалиден за всяка една енергийна борса в Европа и света, застрахова се Иванов.

шундо дежурна гербава това е копирано от този

2018.12.12 | 08:25

36

И като остана герб КАКВО СЕ СЛУЧИ и какви яйца снесе за тия 12 години и какво измъти герберската кокошка едни миризливи полози пълни с безкрайна мизерия престъпност високи цени на всички стоки от първа необходимост глад мизерия и бавна смърт ето това е герб шайка анти Български убийци!Никаква дласт повече на мутри запамни това лизочо на мутро дирници

ббб

2018.12.12 | 07:38

35

нещо по дълго не можа ли да напишеш бе тъпчо...

до трола под мене

2018.12.11 | 22:37

33

Лижи ти миризливата шунда на шефката ти Решетникова и ближи насрания дирник на шофьора на руски самолет! НИКОГА повече власт червени боклуци!

2018.12.11 | 21:16

29

Данъкоплатец !!лайнар миризлив

2018.12.11 | 21:09

28

Наври си нещо по голямо в слепият гербаджиски гъз ве спамеш боклук цените вече са факт и са реални поскъпва всичко и то шоково!

2018.12.11 | 21:05

27

аре оближи на тиквата зазника врътни една дълка свирка на физкултурника и се успокой!

Данъкоплатец

2018.12.11 | 20:46

24

Червен платен боклук, избърши си червения, осран г.ъз с този фалшив партиен доклад за всяване на смут сред населението! Кажи на работодателите ти от Позитано 20 да си е.бат майката долна крадлива и още: ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДЯТ никога повече!

Умник Гюро

2018.12.11 | 22:56

34

Избирането на Станишев е принос на БКП и Кремъл към световния тероризъм и юдейския световен ред.

този път ще бъде различно.

2018.12.11 | 21:04

26

Банев разказа как е помагал на БСП по времето, когато партията не е можела да плаща сметки и заплати, „в това число и на Станишев”.

2018.12.11 | 22:25

32

като врътнеш еднa свирка !

Ivan Dimitrov

2018.12.11 | 19:02

6

Ivan Dimitrov смотаняко на всяко гърне мерудия ти какво лично хубаво видя от мутрата и физкултурника със 8 клас кажи мършо

2018.12.11 | 21:29

31

да ти е--ба мамата гербава

2018.12.11 | 19:31

17

да ти е--ба мамата

2018.12.11 | 19:15

9

Това което ти не виждаш слепецо. А тия определения мутра и физкултурник са достойни за хлапашки свади.

2018.12.11 | 21:28

30

Само ние хората можем да променим ситуацията в родината като се организираме и хванем тези престъпници (политици) и по край тях мутри и други мошеници. И ги накажем (избием) следващите които се ангажират да управляват трябва да знаят каква е цената да бъдеш мошеник. Това което пиша звучи като фантастика но това е пътя да си оправим родината . Всички сме се клели под знамето в казармата. Не трябва да се плашим от тях. Аз не вярвам на никоя политическа сила те се изродиха в гадове.

Умник Гюро

2018.12.11 | 21:00

25

Избирането на Станишев е принос на БКП и Кремъл към световния тероризъм и юдейския световен ред.

2018.12.11 | 19:42

21


2019 г. идва с ценови шок



Новата 2019 г. ще започне с ново щафетно поскъпване на стоки и услуги.

Цените вече от месеци са под огромен натиск заради безумно високите стойности на тока, който фирмите купуват от уж свободния пазар. По тази причина за поскъпване се готвят все повече производителите на основни хранителни стоки - от хляб и кисело мляко до колбаси и сладкиши. Задава се и сериозно увеличение на разходите за бита - водата ще поскъпне от 1 януари, като най-сериозен ще е ударът за домакинствата в Ямбол, където цената ще достигне близо 3 лева (2.911 лв. с ДДС). За София планираното повишение е около 9.3% до 2.58 лв. с ДДС. Новите цени, предложени от ВиК дружествата, още не са утвърдени. Комисията по енергийно и водно регулиране трябва да се произнесе по тях окончателно след Коледа. КЕВР трябва да си каже думата и за другото предложение за тарифна корекция - на "Булгаргаз", което също ще повлече верижно поскъпване на стоки и услуги. Държавният монополист иска поскъпване на природния газ с 3.5%. От КЕВР уверяват, че това нямало да се отрази на парното и топлата вода. Освен това токът за бита също щял да запази цената си. Но ключовата дума тук е "засега".

Междувременно бизнесът в България буквално е в шок от непоносимите цени на електроенергията. В рамките на броени седмици токът на "свободния" пазар (доминиран от три големи държавни предприятия) поскъпна с около 350%. Расте лавинообразно броят на производствените предприятия от различни браншове, които твърдят, че при тези стойности на еленергията стоката им става непродаваема. Особено притеснени са пекарите. "10% от стойността на всяка закуска и от стойността на всеки произведен хляб е електрическата енергия. В момента работим на ръба. Поскъпнаха всички продукти. Няма как да сложим по-малко материал, да печем по-кратко или да харчим по-малко електроенергия", обясни хлебопроизводителят Димитър Бешиков пред Нова тв.

И месопреработвателите са в паника от растящите разходи. Между 13 и 15% от цената на всеки колбас на щанда идва именно от тока. "Увеличение при колбасите би имало с около 5% от крайната цена. Ако кажем, че един колбас струва 10 лв., то увеличението ще бъде с около 50-60 стотинки", допълни Атанас Урджанов от Асоциацията на месопреработвателите, пише в. Сега.

Поскъпването на водата е очаквано и е заложено в бизнес плановете на дружествата, но сега ще съвпадне с останалото поскъпване. Увеличението на цената на водата е основно заради новата услуга "пречистване".

В София цената вече бе повишена през март с 18%. Сега се планира 9.39%. Поскъпване ще има и във Враца (4.51%), Бургас (9.82), Монтана (3.2%), Шумен (3.09), Варна (4.13) и др.

Новата година ще започне и с нови по-високи цени на природния газ. Държавната компания "Булгаргаз" вече поиска от регулатора ново повишение - от 3.5%. То е поредното, след като през юли КЕВР одобри поскъпване на газа от 1 юли с над 10% - до 400 лв. за 1000 кубически метра. Заради това се наложи и поскъпване на парното и топлата вода в началото на отоплителния сезон - средно с около 8%. Първите сметки по новите тарифи, които ще излязат през декември, със сигурност ще изненадат неприятно топлофицираните български домакинства.

В енергетиката има тежък държавен картел, а заради високата цена на тока за бизнеса, който в последните седмици е поскъпнал с 350%, затвориха редица предприятия, каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил Домусчиев пред Канал 3. Той определи цената на тока като "убийствена и непредсказуема". В основата на картела е Българският енергиен холдинг, посочи Домусчиев. Холдингът чрез подопечните си ТЕЦ "Марица-изток 2", мините, които доставят въглищата, и АЕЦ "Козлодуй" на практика диктува цените. Заради скъпия ток вече има и сериозни загуби - в момента работа временно са спрели чугунолеярни предприятия и заводи за обработка на метал, показват данните на КРИБ.

Цената на битовия ток няма да се променя, заяви наскоро шефът на енергийния регулатор Иван Иванов. Коментарът му дойде по повод опасения, че драстичният скок на електроенергията за бизнеса ще се отрази и на тази за бита. Дали и как шоковите цени за бизнеса ще рефлектират върху сметките за ток на бита ще стане ясно през лятото. Причината е, че енергийният регулатор ще направи анализ на цените едва през юни. Цените на борсата се определят от търсенето и предлагането, като този принцип е общовалиден за всяка една енергийна борса в Европа и света, застрахова се Иванов.
кйб

2018.12.11 | 19:49

23

Жълтите жилетки излизт на улицата

dww

2018.12.11 | 19:47

22

Чаровната усмивчица...малиии

Л

2018.12.11 | 19:33

18

Нагли те комунисти да се скрият че немога да ги гледам

2018.12.11 | 19:38

20

о00 Л ЛАЙНО МОЖЕШ ЛИ ДА ПИШЕШ!

Добави коментар

Водещи новини