Максим Бехар: Няма никаква логика България да не членува в Шенген

  • 11 декември 2018 17:26

  • 539
  • 4
Максим Бехар: Няма никаква логика България да не членува в Шенген
© Нова телевизия

Не смятам, че в България корупцията е по-голяма отколкото в други държави като Италия и Португалия. По-скоро мисля, че България е пълноправен член на Европейския съюз. Няма никаква логика тя да не членува в Шенген. Драмата е, че България е поставена в неравностойно положение с другите европейски държави. Това е видно и смятам, че нещо в ЕС трябва да се промени. Това каза пиар експертът Максим Бехар в предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия.

Темата "Шенген" е актуална вече 12 години, защото на 1 януари станаха 12 години, откакто България е член на Европейския съюз. Според мен един от абсурдите през тези 12 години е, че България и Румъния всъщност са поставени в едно изключително неизгодно положение - да бъдем като едва ли не резервната гума на  Европейския съюз или на хората, на които би трябвало да се молим, каза още той.

Според Бехар, страната ни все още да не е член на Шенгенското пространство поради политически причини.

Струва ми се, че това са политически игри на изключително остарялата и неефективна европейска машина и това са тези десетки хиляди хора, които се мотат с едни папки с безцелни погледи по коридорите и асансьорите на Европейския съюз, смята пиар експертът.

Той сподели мнението на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че Съветът на Европа не спазва законодателните рамки на ЕС . Това е факт, защото действително имаше много дискусии и в крайна сметка нищо не се придвижи напред, уточни Бехар.

В Европейския съвет и в самите институции трябва да вдигаме по-голям шум и да се говори повече за това как се развива България, каза още Максим Бехар.

Ако от началото на годината Европейският съюз не приеме България и Румъния в Шенген, това означава, че нещо не работи в Съюза, подчерта той. Факт е, че Европейският съюз има дискриминационно отношение към България и това не само засяга бизнеса, не само ни обижда, но ни кара да си мислим, че сме се върнали в Европейския съюз, но не съвсем, защото може да влязат 25 мигранти през нашата турска граница, при положение, че няколко милиона влязоха в Германия, даде пример пиар експертът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
539 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.12 | 09:57

4

Докога разни Бехар-овци, Паси, Леви, Коен и т.н. ще дават акъл на богоизбрания български народ? Докога ще ги търпим тези хитреци, прилепили се като тумор към Майка-България?

2018.12.11 | 19:19

2

България е изпуснала влака за Шенген, затова й се налага да се откъсне от любовната си прегръдка с Русия. България е страната, в която не се хващат и не се осъждат руски шпиони.

2018.12.11 | 19:21

3

В България не се знае до каква степен руските шпиони влияят на политиката и икономиката й. Няма къде да прочетеш. Абсолютно информационно затъмнение.

Иво

2018.12.11 | 18:36

1

Много българи не могат да определят дали ще е добре да сме в шенген или ще не.Това също значи, че ако влезем в шенген трябва да приемем и еврото. Което пък значи, че казваме "чао" на валутния борд! Това също ни плаши! Но има една логика, която е много проста, но и вярна! ЩОМ СМЕ ПОКРИЛИ ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ И ВСЕ ОЩЕ ТЕ НИ ДОПУСКАТ, ЗНАЧИ 100% ЩЕ Е ДОБРЕ ДА СМЕ ТАМ! Вижте, ако беше за лошо отдавна да сме влезли в шенген! Разберете, в Европа никой не иска България да е добре! Това е доказано не веднъж през годините! Принудиха ни да се откажем от южен поток, който щеше да донася стотици милиони евро на страната ни, немците си направиха "северен поток"! Е КАЩЪВ ПО-ХУБАВ ПРИМЕР ОТ ТОВА?

Добави коментар

Водещи новини