Докъде ще стигне напрежението между България и Македония? 

  • 10 декември 2018 18:15

  • 1413
  • 0
Докъде ще стигне напрежението между България и Македония? 
© Нова телевизия

Като че ли управляващите в България се дразнят на това, което се чува от Скопие. Това заяви журналистът и анализатор Николай Кръстев в ефира на предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия. Според него причината за това са наближаващите евроизбори.

Патриотите вероятно се нуждаят от мощен подем по темата "Македония". Като че ли ВМРО се връща към своите исторически релси и може да говори много по-експертно, каза още Кръстев.

По думите му това не е последният шанс на управляващите да поставят условия относно интегрирането на съседката ни. Според него България винаги ще намира възможност да влияе върху преговорния процес на Република Македония. 

Позицията на Каракачанов за Македония не е обсъдена с правителството

В момента Заев е поставен на двоен огън. От една страна от ВМРО-ДПМНЕ, която е основната опозиционна партия и от друга страна - от неговата собствена партия, добави анализаторът.

Според него македонският премиер е направил първата сериозна крачка към България именно с подписването на договора за приятелство и добросъседство.

Кръстев заяви, че общата междудържавна комисия, която трябва да решава въпросите с историческото наследство няма как да работи лесно, защото се изискват много преговори. По неговите думи е факт, че в Македония вече не се говори с лошо за България. 

България може да бъде адвокат на Република Македония. Тази страна е факт. Тя съществува на политическата карта на Европа. Трябва спокойно да говорим с партньорите си в Скопие, добави Кръстев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини