Как Десислава Радева стигна до Катовице?

  • 10 декември 2018 12:33

  • 5413
  • 24
Как Десислава Радева стигна до Катовице?
© Булфото (архив)

Държавата се вълнува от няколко дни в каква роля съпругата на президента Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена е била на конференцията на ООН за изменението на климата.

На 5 декември Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, в чийто екип първата дама е работила някога, обяви, че тя е пътувала като зам.-ръководител на българската делегация на форума и специалист по екология.

Последва официално опровержение от президентството, среднощен музикален поздрав от Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена към бившия ѝ работодател и шоумен, с музикално парче, чието заглавие е многозначително “Радиоактивен”. Емоционалната Валерия Велева пък отсъди, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отмъщава на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, задето не се отзовал на поканата да гостува в шоуто по Би Ти Ви.

Ако пътуването на държавния глава до миньорския град в Полша беше официално, е нормално той да бъде придружен от съпругата си.

В петък неофициално от министерството на екологията в “24 часа” бяха получени два различни варианта на документа за състава на делегацията - единият е бил съставен на 30 октомври 2018 г., а другият - седмица по-късно, на 6 ноември.

В първия списък с делегацията, чието съставяне нито една институция засега не признава, съпругата на президента действително фигурира като зам.-шеф на делегацията. И то три позиции преди името на другия зам.-председател на делегацията - шефа на кабинета на държавния глава Иво Христов. Името на Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена е поставено и преди ресорния министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, който трябва да поддържа българската позиция на работно ниво.

На 6 ноември е направена втора версия, в която Радева вече фигурира като съпруга на държавния глава. Кой и защо редактира списъка, остава загадка. 

Факсимиле от втория списък, в който Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена е записана като съпруга.

Факсимиле от първия списък. Тук Радева е зам.-шеф на българската делегация.

От президентството реагираха на твърденията на “Шоуто на Слави”, като отрекоха Радева въобще да е била някога зам.-ръководител на българската делегация на конференцията. И се позоваха на решение на Министерския съвет от 14 ноември. Добавиха, че съпругата на президента не е участвала във форума и че за нея не е бил похарчен нито лев на данъкоплатеца.

От “Дондуков” 2 допълниха, че за допуснатата техническа грешка при акредитацията е реагирала самата президентска институция.

Тоест, има и трети списък - утвърденият от правителството, в който съпругата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на въобще отсъства.

“Нямаме нищо общо с първия, втория или какъвто и да било вариант на списък на българската делегация на световната среща на ООН за климата в полския град Катовице на 5 и 6 декември. Поканата за участие от форума е към президентството и то е организаторът на българската делегация. Министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и служител на международния отдел на МОСВ са били обикновени членове на делегацията, поканени от президентството. Всеки си е поел разноските за участието във форума. Не е имало друг служител на МОСВ, който да пътува с делегацията”, заявиха от Министерството на околната среда и водите пред “24 часа”.

По протокол обаче съставът на всяка делегация се сформира от институцията, от която е ръководителят, обясниха експерти.

Тогава остават въпросите:

-Изпращало ли е президентството на която и да е институция състав на българската делегация за участие във форума в Полша?

-Президентството посочвало ли е пред която и да е институция, Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена като зам.-ръководител на българската делегация за форума в Полша?

- Президентството получавало ли е препоръки и указания от други институции, че Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена не би могла да изпълнява функции като част от официалната делегация за форума в Полша, още по-малко като неин зам.-ръководител?

-Президентството променяло ли е качеството, в което Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена пътува с официалната делегация за форума в Полша, а именно от “зам.-ръководител на делегацията” на “партньор на ръководителя на делегацията”?

-Каква е ролята на партньора на президента в това пътуване?

-И в крайна сметка защо изобщо е била на това пътуване, след като в крайна сметка е била премахната от всички списъци и не фигурира като част от официалната делегация?

Колегите от "24 часа” са потърсили Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена за коментар. Въпросите са билипратени и в писмен вид, след което тя е пренасочила питането към пресцентъра на президентството. Така като нейна позиция по темата остава единствено фейсбук статусът ѝ от петък, в който към клип на песента “Радиоактивен” на групата “Имеджин драгънс” написа: “Това, щото съм отявлен еколог. И зам.-ръководител на делегация. Иначе днес бе Никулден. И бе ден за шарани. Сготвени!”

Последвайте канала на

Novini.bg
5413 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Ения

2018.12.11 | 01:05

24

Засрамете се! Това ли е най важното за България?Кой къде с кого бил в чужбина?

Умник Гюро

2018.12.10 | 21:00

23

Какво точно правят и кого представляват Фатмака Радев и неговияt бодигард Деси в Катовице? Няма ли България министри и правителство за такива случаи? Или просто се търси евтин Пиар за кремълския ни президент...

Десапростакеса

2018.12.10 | 18:24

22

Пази Боже сляпо да прогледа!
Въшката като се наяде излиза на челото.

Imagine Dragons

2018.12.10 | 18:09

21

Imagine Dragons са много популярна и яка група. Само затова, че явно Деса им е фен, вече и аз съм й фен....само се чудя чалгаря Слави, дето хубаво облиза задника на Боко дали е чувал за тях?

Мими Пейчева

2018.12.10 | 18:07

20

Отговорът на г_жа Радева е арогантен и иска да внуши,че сме шарани и е изключено да има нередност,което за България е стандартна ситуация

Пепи

2018.12.10 | 17:02

19

И последно, тя била ли е в Катовице или ще ходи?
Ако е била....какво ли пък има да види там!!!

2018.12.10 | 16:49

18

Само като г-н Радев - да си я води където ще, но като Президент Радев е длъжен да спазва протокола и закона. Ако не знаеш език /както непрекъснато се намеква, преводачът ще ти свърши работа/, но когато възпитанието и манталитета, не са ти на нужното ниво за поста, който заемаш, опасностите да се изложиш са много повече. Чувството за мялка Г-н Президент, чувството за мярка.......

2018.12.10 | 16:49

17

Само като г-н Радев - да си я води където ще, но като Президент Радев е длъжен да спазва протокола и закона. Ако не знаеш език /както непрекъснато се намеква, преводачът ще ти свърши работа/, но когато възпитанието и манталитета, не са ти на нужното ниво за поста, който заемаш, опасностите да се изложиш са много повече. Чувството за мялка Г-н Президент, чувството за мярка.......

2018.12.10 | 16:20

16

Кой може да се заиграва с президенското семейство освен оня ушатия грозник Цвъки

2018.12.10 | 16:18

15

МОДЕРАТЕРЧЕТО НА ТОЯ САЙТ Е ПЛАТЕНО ГЕРБЕРСКО ЛАЙНО !!!! ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО ПРАВИ С РЕЙТИНГИТЕ

Добави коментар

Водещи новини