Адвокатът на Баневи: Цялата държава е впрегната да се случи нещо (видео)

  • 07 декември 2018 08:22

  • 3713
  • 8
Адвокатът на Баневи: Цялата държава е впрегната да се случи нещо (видео)
© Булфото (архив)

Николай и Евгения Баневи се намират в ареста на "Г. М. Димитров". Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия Христо Ботев, адвокат на бизнесмените, обвинени в пране на над 1 млрд. лева.

Той добави, че не може да потвърди, че Баневи ще обявят гладна стачка. Вчера успях да ги видя. Това са хора, които се опитват да демонстрират добро разположение на духа, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са изключително напрегнати, каза Ботев.

Не ми казаха нищо конкретно, говорихме основно за битови неща. Те все още не са запознати подробно с материалите по делото, добави той.

Условията в ареста са като във всеки арест – неприятни, посочи адвокатът на Баневи, като поясни, че те са знаели за обвиненията преди да кацнат у нас.

Получих тези обвинения на 5 ноември, когато отправих молба да бъда запознат с материалите по делото. До днес не съм запознат с материалите. Започне ли обаче да се говори за милиарди от прокуратурата, делото ми става много съмнително, подчерта Христо Ботев.

Още когато беше претърсването в дома им, излизаха кадри, заснети от МВР. Вчера, когато бяха екстрадирани, отново се появиха кадри, заснети от МВР. А следствието се води от Специализираната прокуратура. Аз не мога да разбера МВР оператор ли се води в случая. Това говори, че цялата държава е впрегната да се случи нещо, каза още адвокатът на Николай и Евгения Баневи.

Ще искаме по-лека мярка - "домашен арест" или "парична гаранция", уточни Ботев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3713 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Предлагайте име

2018.12.07 | 08:34

2

КАК СЕ НАРИЧА ЛИЧНОСТ , КОЯТО ЗАЩИТАВА ОТЯВЛЕНИ КРАДЦИ И МРЪСНИЦИ И ИСКА ДА ГИ ИЗКАРА НЕВИННИ ?

zdg

2018.12.07 | 08:31

1

И тоя мръсен "адвокатски" плъх е за затвора!! А Баневи трябва да ги качат голи и мръсни на една каруца като минги- и да ги разкарват от град на град и село на село с окачени табелки "КРАДЦИ" !!!

Това е,

2018.12.07 | 08:52

3

адвокатите на седесарската мафия ще ги изкарат невинни като престъпниците Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов. СДС е групировка на невинните.

позната картинка

2018.12.07 | 09:24

4

Де да беше само неговата щяхме да го преглътнем! Един си има кръстник масон, други пък тъща му купува апартаменти, трети краде нагло и лъже ,четеърти продава гражданства ама УЖ нищоне знае , пети си ходи с пистолет по летищата за да не му откраднат европейската заплата , падишаха пък си устройва приятеля на консултански договор за някакви си 34 000 000 милиона евро и изобщо важното е да се докопа властта и кокала и тогава ще го видиш що за гадина е !

2018.12.07 | 10:14

5

та ева в червения тролски г*з да те напраскам

Данъкоплатец

2018.12.07 | 13:33

7

Докато можеха да крадат и фалират държавните предприяте, държавата беше наред, нали мама ти да е.ба нагла червена, крадлива!! На Кладата да е.ба и назначените необразовани милионери барабар с всеки, който се опита да ги защити!!

Борето

2018.12.07 | 10:50

6

Обществена тайна е това което са правели! Браво на
Държавата, по добре късно отколкото......

2018.12.07 | 18:45

8

В парламента по цял ден умуват как да направят закони ама хем да ги има хем да ги няма. Ей по това правосъдие оправдсаха Софиянски, Костов, Румешн Петков, Александър Томов, една трета от парламент и министерски съвет са миналио през съда и излизат чиасти като сълзици.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини