Екатерина Захариева: Има голяма вероятност папата да посети страната ни в началото на май (видео)

  • 07 декември 2018 08:09

  • 510
  • 2
Екатерина Захариева: Има голяма вероятност папата да посети страната ни в началото на май (видео)
©

Има покана към папа Франциск от министър-председателя и от президента. Затова има голяма вероятност той да посети страната ни в началото на май. Папата винаги пътува в няколко държава в отделните райони по света. Планирано е посещение в Македония и България. Имаме сериозна подготовка за това посещение. Това каза външният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ефира на БТВ.

В докладът за страната ни три от шестте показателя в борбата с престъпността и корупцията са затворени. Това не означава, че разследванията трябва да спрат, каза тя по повод прибирането на семейство Баневи в страната ни.

„Софийският затвор и арестите са едни от най-сложните за ремонти, понякога условията в затворите са по-добри, отколкото в арестите“, каза Захариева по повод условията в килията, в която е държана бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. В последните 2-3 г. обаче е направено немалко.

„Няма как да признаем анексията на Крим“, каза още тя. „Надявам се конфликтът между Украйна и Русия да не се задълбочи, много е важно са спазват международните договори по морско право и да се възстанови корабоплаването през Керченския проток“, каза дипломат номер едно в страната.

„Агенцията за българите в чужбина в този си вид не беше полезна за никого, надявам се разследването да приключи с наказване на виновните“, заяви още Захариева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.07 | 09:03

1

боли ме к.ура за папата, мизерията е навсякъде вий ни занимавате с папата.

Иво

2018.12.07 | 09:25

2

Кво ме интересува, ние не сме католици! А и изобщо, защо ни занимавате с тези мафиотски и извратеняшки организации? Католици,православни, все тая е! Да си представим как един поп обяснява на Исус Христос, че това дете не го е кръстил, защото не е платена въпросната такса за кръщене! Как звучи само,а? Нямаш пари-детето ти не може да го кръстиш!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини