Цветан Цветанов присъства на държавната траурна церемония в памет на 41-ия президент на САЩ Джордж Х. У. Буш

  • 06 декември 2018 10:37

  • 642
  • 3
Цветан Цветанов присъства на държавната траурна церемония в памет на 41-ия президент на САЩ Джордж Х. У. Буш
© gettyimages

На 5 декември в Националната катедрала на Вашингтон се състоя държавната траурна церемония в памет на 41-ия президент на Съединените щати Джордж Х. У. Буш. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

На церемонията присъстваха всички бивши американски президенти - Джордж У. Буш, Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, Бил Клинтън и Джими Картър, както и настоящият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Участваха и редица световни лидери като канцлера на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, президентът на Полша Анджей Дуда, принц Чарлс и кралят на Йордания Абдула Втори. В траурната церемония се включи и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председателят на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По време на близо двучасовата церемония бяха припомнени значими моменти от живота на Джордж Х. У. Буш - едва 18-годишен става военен пилот по време на Втората световна война, по-късно става дипломат, политик и държавник с решаваща роля в световните дела след края на Студената война. В своята траурна реч синът му Джорж У. Буш, 43-и президент на САЩ, го определи като "лидер с интегритет и кураж, действащ с любов в сърцето си към своя народ. Когато историческите книги за Джордж Х. У. Буш бъдат написани, те ще го опишат като велик президент на Съединените щати - дипломат с рядко срещани качества, върховен главнокомандващ с отлични постижения, джентълмен, изпълняващ задълженията си с достойнство и чест".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
642 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бахмаамо и държава

2018.12.06 | 11:15

3

Вместо на "карето" в затвора, Цвък се разхожда свободно в обора !

2018.12.06 | 10:53

2

Голям праз !!!! Кой ли го такова за нещо тоя герберски боклук ????

2018.12.06 | 10:50

1

Тоя идиот постоянно е в САЩ и не ли тяхна доминация ???? Янките твърдят че Радев бил доминация на Путин а колко пъти е бил в Русия ?????

Добави коментар

Водещи новини