Вижте как бизнесът може да си спести 80 млн. лв. (видео)

  • 05 декември 2018 10:03

  • 1709
  • 2
Вижте как бизнесът може да си спести 80 млн. лв. (видео)
© Novini.bg

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев коментира пред Novini.bg как ще се намали бюрокрацията и как ще се спестят над 80 млн. лв. на бизнеса като се въведе онлайн регистрацията в целия ЕС.

Днес онлайн регистрация има въведена в 17 държави - членки на ЕС. България е една от тях. „Ние от дълго време сме въвели електронните регистри, възможността за подаване на документи. Това улеснява средния и малък бизнес и искаме това да стане на ниво ЕС. Сега искаме да уеднаквим правилата за онлайн регистрация във всички държави. С онлайн регистрацията ще се намали, разбира се, и бюрокрацията“, заяви Радев. По думите му, таксите се очаква да бъдат изключително ниски. „Не е вярна мантрата – Брюксел е голяма бюрокрация“, добави той.

Емил Радев коментира също така и проблема с двойния стандарт при храните и напитките. „Държавите – членки много трудно се борят с двойните стандарти в ЕС. Трудно е на БАБХ да констатира нарушенията, да наложи санкции на едни огромни международни компании“, обясни той. „Българските бебета не се раждат с по- различни вкусове от другите в Европа“, напомни Радев.

Във връзка с очакваното влизане на страната ни в Шенгенското пространство. Евродепутатът заяви, че това е трябвало да стане още преди пет години. „Мисля, че ще успеем да се преборим в началото на следващата година и България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство, а не само по въздух“, каза Емил Радев и поясни, че се н адява да им развръзка до края на първото полугодие на 2019 година.

Цялото интервю може да видите ТУК.

 

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
1709 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.05 | 11:23

1

машина за гербераски лайна е това

2018.12.05 | 13:44

2

тоя се кълна, че при всяка поява в новините се уголемява

Добави коментар

Водещи новини