Рамадан Аталай: Борисов отглежда Патриотите като в саксия, късно разбра, че са кактус

  • 30 ноември 2018 18:44

  • 1094
  • 3
Рамадан Аталай: Борисов отглежда Патриотите като в саксия, късно разбра, че са кактус
© БНТ

С тези партньори на Борисов не му е необходим враг. Вината му е, че ги отглежда като в саксия, но много късно разбра, че са кактус. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

И днес единствено Обединените патриоти не подкрепиха решенията за българската енергийна стратегия. Не се качиха на последния вагон, за да видим как България да се впише в газовата карта на Европа, заяви Аталай.

Правителството няма необходимата енергия да изведе страната от този застой. Когато не вземаш решенията навреме, товарът те затрупва. Решенията за енергетиката не бяха взети навреме. От много време насам се знае, че дерогацията ще се случи. В енергетиката решенията, които се вземат, са с 12 години напред. Днес можем да отчетем, че сме закъснели с 12 години. Не виждам как да се оптимизира производството в мини "Марица - Изток", освен да се модернизира и да се вдигне себестойността. Ние не можем да затворим този басейн и миньорите да не работят, но не може и с 1,4 тона вредни емисии на произведен мегават ток, посочи депутатът от ДПС.

Енергийната стратегия, която беше актуализирана днес, се отнася само до частта за газопровода "Турски поток". Има съобщение от днес, че Русия е решила втората тръба на "Турски поток" да минава през България, което е добра новина. Трябва обаче да решим какво ще правим с количествата газ, които транзитираме в момента през Украйна. Остава на правителството да направи всичко възможно да транзитираме по същите тръби обратно газ, заяви Аталай.

Днес беше един добър ден за енергетиката. Ще направим всичко възможно да има диверсификация и от там, регулиране на цените на газа, каза още Рамадан Аталай.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кантона

2018.11.30 | 21:56

3

Защо в България се дава право на крадците да бъдат в управлението на държавата?!

ПАРИОТИЗМЪТ е нашя ПЪТ

2018.11.30 | 19:46

1

Незнам но вие от ДПС нямате работа в БЪЛГАРСКИЯ парламент!!!
Защо не се занимавате с политика в Турция вашата Родина

2018.11.30 | 20:16

2

Е. Б. И. С.Е .В.Г.Ъ.З.А

Добави коментар

Водещи новини