Вигенин за кризата Русия-Украйна: Не се търси диалог

  • 30 ноември 2018 17:12

  • 722
  • 2
Вигенин за кризата Русия-Украйна: Не се търси диалог
© Нова телевизия

Действията, които се предприемат до момента, не предполагат намаляване на напрежението, преди всичко от украинска страна. От друга страна Русия продължава да държи корабите и моряците. Обявяването на военно положение в Украйна – това е сигнал, че не се търси диалог и комуникация.  Това заяви депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин в предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия.

Ако търсим деескалация, трябва да има директна комуникация и желание на двете страни да се търси решение на проблема, заяви Вигенин. Би било добър жест от руска страна да пусне корабите и моряците или поне моряците, добави той.

Вигенин призова за премахване на санкциите срещу Русия.

Санкциите не водят до нищо. Те не доведоха до политическия резултат, който Европейският съюз смяташе, че ще постигне, заяви Вигенин.

Той коментира още, че регионите, в които живее най-голямата българска общност в Украйна, са във военно положение – Одеска и Запорожка област.

Може да се мине и към мобилизация. Преди няколко години това стана повод за сериозна криза в нашите отношения. Когато има военно положение, законът в Украйна въвежда редица ограничения и дава много възможности на властите да действат директно, коментира Вигенин.

България няма интерес от засилване на напрежението в Черно море. България няма интерес от засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море. Това ще реши ли проблема? Не! Ще променят ли позицията на Русия? Не! С военно надцакване няма как да решим този проблем. Всички го разбраха, освен, може би, Украйна, каза Вигенин.

Според него българските политици са подходили достатъчно внимателно в тази ситуация и сега е важно да кажем, че искаме да се търси намаляване на напрежението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.01 | 15:34

2

боклук , мърша , помияр ,изчезни завинаги.

Умник Гюро

2018.11.30 | 17:55

1

Вигенин е поредния агент на руските тайни служби в България. Разбира се, че е гнусен комунист-терорист.

Добави коментар

Водещи новини