Делян Добрев: Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени

Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени. Не вземаме решение да възложим на МС или на независимия преносен оператор да направи нещо. Ние днес вземаме решение, както е записано в Закона за енергетиката, да одобрим предложение за промяна в енергийната стратегия на България. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на обсъждане на промените в Енергийната стратегия до 2020 г.

"Дали ще има допълнителна газова инфраструктура това е с почти нулево значение за потребителя, защото то няма да се отрази пряко на крайната цена на газа в България, тъй като няма нищо общо с търговския договор, по който ние купуваме газ“, заяви Добрев.

Според него много по-важното е, че в тази енергийна стратегия е записано участие на българския независим оператор в изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис. Според него това решение може да има отношение към крайните цени. "Важното в случая, че достъпът на българските потребители до втечнения газ на целия свят, ще сложи таван на цената на газа в България. Ще гарантира, че тази цена при никакви обстоятелство, ние ще имаме таван на цената на газа", подчерта Делян Добрев.

Според него е важно и че ще има гаозва борса в България.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет