ДДС остава 20 на сто и догодина, запазва се плоският данък

  • 29 ноември 2018 19:44

  • 487
  • 0
ДДС остава 20 на сто и догодина, запазва се плоският данък
© Pixabay

ДДС остава 20 на сто и догодина, запазва се плоският налог. Това реши мнозинството в парламента с гласувани окончателно текстове от закона за държавния бюджет за 2019 г.

И тук БСП и управляващите спориха по предложенията на левицата, които в крайна сметка бяха отхвърлени. Това предизвика и коментара на Георги Гьоков, който упрекна мнозинството, че се държи "също като Мария Антоанета, тази френска жена, която като ѝ съобщават, че хората се бунтуват, защото няма хляб, тя казва - като няма хляб, да ядат пасти. Тя беше свалена по време на Френската революция".

Нападки социалистите отправиха към патриотите, защото не гласуват "за" намаляване на ДДС за лекарствата /на 9 на сто/ и хляба /5 на сто/, каквото беше предложението на левицата, както и искането им да бъде отменен приетият по-висок налог върху старите автомобили от догодина.

Не се прие и идеята на БСП всяко данъчно задължено лице с облагаем оборот 100 000 лв., вместо досега 50 000 лв, в 7-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който е достигнало този оборот, да подава заявление за регистрация по ДДС.

Социалистите предлагаха още за всички работещи родители да се намалява с 500 лв. данъчната основа при едно дете, както и да се разшири кръгът за еднократна помощ за първолаците и към тях да се присъединят и тези от 2-ри до 4-ти клас.

Депутатите, чрез бюджета на държавата за 2019 г., актуализираха този за 2018 г. в частта за МВР и Министерството на правосъдието във връзка с увеличението на заплатите на служителите, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини