Борисов поднесе цветя на пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II (снимки)

  • 29 ноември 2018 17:40

  • 988
  • 1
Борисов поднесе цветя на пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II (снимки)
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поднесе цветя пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II по време на посещението му в мавзолея "Мохамед V" в мароканската столица Рабат, където министър-председателят е на двудневно официално посещение

Мавзолеят "Мохамед V" е една от най-големите забележителности в Мароко и се смята за свято място за Рабат. Комплексът на султан Мохамед V, включва в себе си джамия и мемориален музей. Той е идеално запазен пример на архитектурния стил на Алауитската династия и е последният дом на трима значими членове на кралската фамилия. Гробницата и джамията на Мохамед V са едни от малкото свещени места в Мароко, които са отворени за обществеността. Крал Хасан II поръчва строителството на мавзолея за покойния си баща, Мохамед V, през 1962 г. Строителството на мавзолея е завършено през 1971 г. Султан Мохамед V управлява Мароко на два пъти: от 1927 до 1953 г. и отново от 1957 до 1961 г.

Мароканците го помнят и уважават заради усилията му в борбата за независимост на Мароко. Строителството на мавзолея е осъществено от 400 мъже - те създават този архитектурен и исторически шедьовър на Мароко. Има особено впечатляващ интериор - кедров таван, украсен с резбовани и позлатени елементи, стена с традиционна мароканска мозайка. В гробна камера се намира тялото на Мохамед V. Също така в мавзолея са гробниците на двамата сина на краля.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.29 | 18:52

1

Тоя глупак за какъв чеп е в Мароко ?????

Добави коментар

Водещи новини