Парламентът не прие предложението на БСП за повече пари за АПИ

  • 28 ноември 2018 21:27

  • 536
  • 0
Парламентът не прие предложението на БСП за повече пари за АПИ
© Novini.bg (архив)

Парламентът не прие предложението на БСП за повече пари за АПИ и гласува предвидените от правителството приходи и разходи на МРРБ за догодина. От левицата предлагаха парите за пътната агенция да са с 12 млн.лв. повече от заложеното. Така приходите, помощите и даренията в бюджета на регионалното ведомство са на обща стойност 306 558 100 лв.

Разходите са в размер на 516 693 600 лв.. Основно те ще бъдат разпределени за политика за интегрирано развитие на регионите, ефективно и ефикасно използване на публичните финанси и финансовите инструменти за постигане на растеж и подобряване качеството на жизнената среда - 4 960 000 лв.

За политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита са 467 533 100 лв.

Георги Свиленски от БСП попита, във връзка с предстоящото изграждане на тол системата, дали са предвидени разходи за 900-те души, които ще бъдат назначени, и има ли пари в бюджета на министерството за изграждането й въобще.

От левицата са недоволни също, че в план-сметката за 2019 г. на МРРБ няма разписани средства за целенасочена политика за развитие на Северозападния регион, който е най-бедният не само у нас, но и в Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини