Хасан Адемов: Няма подмяна на текстове в Закона за личната помощ

  • 28 ноември 2018 17:51

  • 602
  • 0
Хасан Адемов: Няма подмяна на текстове в Закона за личната помощ
© Кадър: БТВ

Абсурдно е да има подмяна на текстове в Закона за личната помощ, тъй като всичко беше коментирано със заинтересованите страни. Всъщност въпросните текстове, които предизвикаха напрежението, са свързани с възможността да се изключи т.нар. двойно финансиране, т.е. идеята е при потребност от личен асистент да не се изразходват средства за него и от бюджета на държавата, и от други финансови източници.

Това заяви председателят на социалната комисия и депутат от ДПС Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в предаването "Лице в лице" по bTV и допълни, че на този етап все още нищо не е прието официално, щом не е минало гласуване в Народното събрание.

,,За хората с увреждания са предвидени 930 лева, като 380 лева от тях отиват при общината, което предизвика спор. Всъщност когато майка на дете с увреждане получава тези 930, ако тя поиска личен асистент, по нейно желание, тя трябва да отдели тези 380 лева. Същото се отнася и за чуждата помощ – ако хората с най-тежки увреждания имат нужда от асистенти, трябва да бъдат отпуснати средства за кмета на общината, тъй като именно той доставя социалните услуги. Идеята е тези пари да се използват за асистентска подкрепа'', обясни Адемов.

,,Има заложени пари в бюджета и по двата закона – 180 милиона лева. Възможно е обаче тези средства да се окажат недостатъчни. Но нека да видим дали ще бъде приет на второ четене. Ясно е, че няма да решат всички проблеми, но ще направят първи стъпки в тази насока. Преди окончателно да се приемат всички текстове на второ четене, каузата не е загубена. Това трябва да се случи до края на седмицата'', каза още Адемов.

,,Оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е победа на гражданското общество. А за да се коригират нещата в страната, националистите трябва да са извън управлението. Ние от ДПС искаме да има една сериозна управленска програма за развитието на страната'', поясни народният представител.

,,Предсрочните избори са неизбежни при тази управленска конфигурация. Но по-важното е да знаем какво ще правим след изборите, защото сегашните управници не правят друго, освен да консумират позитивите от управлението си'', завърши Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Последвайте канала на

Владимир Василев
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини