Горанов: Фирми, свързани с Иван Сариев, не са получавали субсидии

  • 28 ноември 2018 15:36

  • 1951
  • 7
Горанов: Фирми, свързани с Иван Сариев, не са получавали субсидии
© Булфото (архив)

Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени поръчки или субсидии, каза пред журналисти министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва във връзка с назначената от прокуратурата проверка на жилището му.

В петък дадох всички фактически обяснения и повече факти не мога да добавя, допълни той.

Попитан дали фирма, свързана с неговия кръстник, е получавала обществени поръчки, Горанов отговори, че това никога не е ставало.

Горанов каза още, че синът на Сариев е работил в Министерството на финансите.

Написал съм в моята декларация, която има за цел да разкрие всички факти и обстоятелства, че преценката ми е, че няма конфликт на интереси със Сариев, заяви той.

Министърът на финансите коментира и думите на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", че отново са излъгани, а след вчерашното заседание на комисията по труда, социалната и демографската политика е станало ясно, че Законът за личната помощ е "осакатен до степен на 100% инвалидизация". Всичко, което имахме като ангажимент за хората с увреждания, е изпълнено, но ще анализираме откъде идва новото неудовлетворение. Не искам да има конфронтация по темата за парите за хора с увреждания, защото всичко, което поехме като ангажимент според нашите разбирания – 150 млн. лв. повече за хора с увреждания, е изпълнено. Не съм участвал пряко в дебата в социалната комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв начин не удовлетворяват омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва анализираме откъде точно идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че през 2019 г. освен тези 150 млн. лв., обещани от премиера, няма да се налагат други разходи. Иначе ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и 1 млрд. лв. – някога обществото може да достигне и до тази сметка. Но най-важното, за което инструктирах моите експерти в работната група, е да направим така законодателството, че средствата в Бюджет 2019 г. да стигнат, заяви Горанов.

Попитан защо средствата за лична помощ са прехвърлени от бюджета на социалното министерство в централния бюджет, финансовият министър отговори, че се чака окончателно решение за технологията. Няма никаква пречка от централния бюджет средствата да бъдат прехвърлени по бюджетите на общините или на министерството. Чакаме окончателни законодателни решения относно технологията на предоставяне на тази помощ. Ако ги бяхме предоставили по бюджета на социалното министерство, щеше да е по-сложно, каза още Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, цитиран от "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1951 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.11.28 | 19:09

7

Това герберско боклукче да не би пък да каже истината

2018.11.28 | 17:56

6

Не знам за Иван Сариев , но за Стоян Сариев съм чувал като за крупен строителен предпремач от средите на преименуваното БКП. Както упорито напъват комунягите да изобличат финансовия министър ,да не изобличат собствената си партия като подмолен играч в правителството.....

2018.11.28 | 17:39

5

А на агент Гоце (Г.Първанов)кой му подари апартаментите и хотелите докато беше президент?

2018.11.28 | 17:36

4

Мухльото представящ се за Марко Тотев първо да научи азбуката и правописа български,после да прочете малко повече литература и след това да реши дали не му приляга някое шумкарско име...като Янко например....

митко

2018.11.28 | 17:27

3

жалък си горанов

СДС е мафия

2018.11.28 | 17:23

2

Затова пък Кръсникът е подарил на тоя седесарски запек палат за 336 000, който даже не бил вписан в кадастъра.

Тоти

2018.11.28 | 16:30

1

Хей примижалия мухльо, а жена му колко пари е получила от МФ????

Добави коментар

Водещи новини