Румен Петков: Двойният стандарт има особено тежки финансови параметри за данъкоплатците

  • 27 ноември 2018 13:51

  • 841
  • 0
Румен Петков:  Двойният стандарт има особено тежки финансови параметри за данъкоплатците
© Булфото (архив)

Ние от АБВ сме против двойните стандарти. За съжаление с един престъпен договор продадохме „Мариците 1 и 3“ на американците и наложихме двойния стандарт, унижавайки „Марица 2“, която остана държавно предприятие. Двойният стандарт има особено тежки финансови параметри за нас данъкоплатците. Това каза председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по време на пресконференция на партията.

„Съобразно договора, който сме подписали, около 600 млн. лв. годишно изплащаме на американските „Марици“. Очакванията на експертите са, че следващата година доплащането ще бъде над 900 млн. лв. Това е договор, който брутално удря джоба на българина“, коментира лидерът на партията.

По думите му българите изплащат на американските компании цената на вредните емисии и по този начин се прави абсолютно невъзможно конкурирането на „Марица 2“, която е държавна централа, с „Марица 1 и 3“.

„Ние от АБВ в следващия европарламент ще се борим ЕК най-после да вземе едно принципно решение. След като е казала, че е недопустимо държавна помощ в сектора, защо тогава от българската държава към американските централи е факт и продължава да гнети българския потребител? Това са неща, които не могат да бъдат оставени така.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини