Сотир Цацаров разкри получавал ли е 100 хиляди евро от Цветан Василев и има ли осъдени политици у нас

  • 22 ноември 2018 23:15

  • 16214
  • 13
Сотир Цацаров разкри получавал ли е 100 хиляди евро от Цветан Василев и има ли осъдени политици у нас
© БТВ

Главният прокурор не е изцяло безконтролен. Има доста легенди, но статутът ми е контролиран от съда, парламента и ВВС. Всяко мое действие е под контрол. Това заяви в предаването "Шоуто на Слави" по БТВ главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, който отговори на зрителски въпроси по всички горещи теми.

"По време на моя мандат са обвинени министри и висши фигури. Един мандат трябва да се крепи на това, колко от тях са осъдени, а не колко са обвинени. Към днешна дата има много сериозно обвинени политици. Мога да кажа, че вече има и осъдени - 4 години затвор за зам.-министър, обвинен за корупция, но повече по случая не мога да кажа", каза още той.  

"За да може да провеждаме адекватни разследвания и да поддържаме обвинения, то е необходимо да ни бъдат изпращат точни данни, които да не биват спирани на някакво ниво. По отношение на Арабаджиеви и Миню Стайков, мога да кажа, че за първи път от години видях реални разработки, които ми дават възможността да започна досъдебно производство. Защо това не е правено в миналото, то някой друг трябва да ви отговори", допълни Цацаров.

"Прокуратурата ще започне проверка на Владислав Горанов", заяви главният прокурор относно сигнал на зрител на шоуто, относно жилището, в което живее финансовият министър. 

"По въпроса за оградата имаше сигнал, подписан от Елена Йончева и други народни представители от опозицията. По него бе възложена проверка на ДАНС и АДФИ. Докладът на ДАНС стигна до заключението, че проектните стойности са били максимално и необосновано завишени, което е довело до сключването на договори за изключително завишени цени. Това от своя страна е довело до заплащания на строително-монтажно работи на стойност, далеч по-висока от тази, която е реална. Може да бъдете сигурни, че когато експертизата бъде представена, тя ще бъде публично оповестена“, разкри Цацаров.

"Не съм личният прокурор на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - не се чувствам така", категоричен бе той.

„Условията, на които Десислава Иванчева пребивава, не са по различни от тези на другите затворници и обвиняеми. Условията са равни за всички подсъдими”, отговори главният прокурор.  

„Разследването на „Джи Пи Груп” ще продължи и не само с двама обвиняеми”, отговори още той.

„Всички казуси около допълнителни лифтове са били предмет на изключително мащабна проверка от страна на прокуратурата. Знаем кой е реалният собственик на „Юлен”. Ще започнем разследване срещу МС, ако не започнат работа по концесиите в Банско”, коментира главният обвинител.

„Ако наистина Цветан Василев е давал на някого 100 000 евро на месец, то аз мога да му кажа, че нито евро не е стигнало до мен”, разкри Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

"Разкриването на убийство е работа на МВР. По убийството на Иво Стаменов са проведени много действия, но значителен напредък засега нямаме", каза още той.

"Делото "КТБ" е със завършено производство. Това дело е в съда и за първи път е използвана международна експертиза. Продължават и специализираните разследвания. Всички очаквания бяха свързани с това, че делото няма да стигне до съд - е стигна се", коментира Цацаров.

"Обществото има "глад" за справедливост. Аз съм с ясното съзнание, че фигурата на главния прокурор събира надеждите на хората. Не се оправдавам, но зад мен има служби, а пред мен съд. Правя всичко необходимо, за да има справедливост. Не съм всесилен, но съм чист пред съвестта си", завърши Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
16214 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
българин

2018.11.23 | 09:42

7

И един милион да е получил, ако Мустакера няма писмени доказателства за това - за пред Темида все едно не е получил.
И без това знаем,че българската Темида повече от четвърт век е кьорава.

2018.11.23 | 21:27

13

Тенида е "кьорава" справка гъцката митология.

2018.11.23 | 21:25

12

С двама свидетели работеше циганина , мисля че му казваха 'ПАПАТА"

2018.11.23 | 13:35

9

Двама свидетели също могат да бъдат доказателство, а не само писмени доказателства.

Анонимен

2018.11.23 | 10:26

8

... еродит е, г-н Цацаров, не го ли разбрахте, или трябва да сте работили в държавното съд, та да направите разлика, между директора на дап и съда, чао и по-малко удари по умните, че не останаха вече, или трябва от биг брадъра да ги назначавате, до там може да се стигне, да не дава Бог, ама знае ли се, както е тръгнало, всичко умно удряте, а посредствените оставяте, виж му сивито и тогава пиши, за г-н Цацаров, да ме извини, малък, прост човечец съм, но поне имаме право на мнение, ако не друго, т.е. работа, удрят, ама и те не знаят, кои и защо,

2018.11.23 | 21:23

11

Подреди си мисълта и тогава пиши.

Време осребрително

2018.11.23 | 13:39

10

Явно наистина вече го готвят за поредната патерица, той и без това куца отдавна.

XXX

2018.11.23 | 05:55

4

Голям цирк! Само че народа не е глупав да вярва на тези алабализми! Условията за всички арестувани били еднакви !? Само че Иванчева е в ареста, а Дюлгеров /за който единствено има доказателства че е искал подкуп/ си е в къщи.

пурко

2018.11.23 | 09:32

6

Цирка е от президентството. Първият поканен за тези интервюта бе именно президента а той се скри като мишок което не приляга на ранга му и на бивш военен. Не е изключено да е отказал за да изчака какво ще кажат другите и да си набележат(Нинова и той) с какво и как да ги засегнат....Подход на слаба личност с мания за величие...

Stamat

2018.11.23 | 09:29

5

Сега всички балъци и лековерници, които вярват на такива карикатури и анимационни чалга герои като Марешки и Славка да пият по една студена вода!Много хора сега се надявам да прогледнат!

2018.11.23 | 05:11

3

Театъра на Слави. Референдуми прави, стачкуваше седнал на стол пред парламента и пак зализа гъзовете на властимащите. Пълен смешник!

ot dobrite

2018.11.23 | 01:31

2

kuklen teatar....

Въййй

2018.11.22 | 23:24

1

Еххх Слави Слави и ти като другите

Добави коментар

Водещи новини