Екатерина Захариева: България все още не е готова за пакта за миграция на ООН заради забележки по текста

  • 22 ноември 2018 15:33

  • 557
  • 3
Екатерина Захариева: България все още не е готова за пакта за миграция на ООН заради забележки по текста
© МВнР (архив)

България все още не е готова да се присъедини към Пакта за миграция на ООН, защото има забележки по текстовете. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, предаде БНР.

„Срещата през декември е по-скоро политическа среща. Пактът е абсолютно незадължителен. Това беше стремежът на държавите да намерят общо решение с този феномен“, обясни тя.

„България има някои забележки по текстовете, които можем да изложим на Общо събрание в ООН и в момента не е готова да се присъедини към Пакта“, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

Помолена за позиция за информацията в московското издание „Комерсант”, че газовият проект „Турски поток” ще премине през България, министърът обясни:

„Ако има да кажем нещо, ще го кажем официално. Не мисля, че е добра практика български министри, които и да са те, да коментират публикации, особено в чужда преса. Очаквайте това да бъде оповестено по официалния ред от българските власти съвсем скоро“.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна с външния министър на Египет Самех Шукри. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество в редица сфери, а първото заседание на новосъздадената двустранна група вероятно ще бъде догодина, когато се очаква у нас да бъде на посещение и президента на Египет Абдел Фатах Сиси. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
557 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.22 | 18:17

3

А бе моме проста,кой ти даде поста ???? Даде ми го вожда дето ме оножда , Р. Ралин

2018.11.22 | 16:09

1

Боклук

Батката

2018.11.22 | 16:52

2

Не е пълен боклук, за някои неща, все още става!

Добави коментар

Водещи новини