Български депутати обсъдиха със свои финландски колеги възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции

  • 22 ноември 2018 13:05

  • 422
  • 0
Български депутати обсъдиха със свои финландски колеги възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции
© Народно събрание

Възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции и за задълбочаване на сътрудничеството в сферите на образованието и културата обсъдиха български парламентаристи със свои колеги от финландския парламент. Делегацията, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която е на официално посещение във Финландия, разговаря с председателя на Групата за приятелство Финландия – България Микко Савола и депутати от финландския парламент.

България и Финландия могат да работят за насърчаване на двустранните инвестиции, заяви на срещата председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че в голяма част от страната вече има оформени икономически и индустриални зони. България има ангажимент да изгради цялата инфраструктура и да направи тези места привлекателно място за чуждестранните инвеститори, отбеляза тя. По думите й в тези зони ще могат лесно да бъдат изградени сгради, нужни за осъществяване на различни проекти.

България е известна с това, че има добре обучени, млади и квалифицирани кадри, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че страната ни полага усилия за налагане на нови стандарти в образованието и професионалното обучение. Народното събрание работи за подобряване на законодателството в тази област и за подкрепа на изграждането на стабилни и дългосрочни връзки между бизнеса и образователните институции, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Това би позволило, завършвайки образованието си, младите българи да бъдат максимално добре подготвени за бъдещата си професионална реализация.

Председателят на Народното събрание лансира идеята да бъде предложено финландски инвеститори да отпускат стипендии за български студенти от техническите университети или от други направления. Това би позволило да се осъществява дългосрочно сътрудничество между българските млади хора и висши училища и финландския бизнес, който ще може да разчита да наеме млади квалифицирани кадри.

На срещата бяха обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, както и на сътрудничеството в областта на културата и образованието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини